Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 382 / 25 / 0
Czemu iph tylko "na krótką metę" ?
  • 48 / 6 / 0
Jeśli chodzi Ci o ekstraktację bacopa to jak zwykle im większa tym lepsza, chociaż dokładnie nie analizowałem, tylko odmienne dawkowania.
Na pewno jeśli weźmiesz cholinę to się nie zmarnuje, ewentualnie sam ocenisz czy jest potrzebna i też będziesz np. okresowo suplementował
o inozytolu się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia, popatrz na dedykowany mu temat, albo gdzieś w ogólnych poszukaj, wszystko się powinno wyjaśnić.
Yoszka dobry sprzęt, chociaż ja nie odczuwam po niej stymulacji,
za to super środek na poprawę formy - wycinka, dodatkowo afrodyzjak, z tym, że polecam brać 2 tygodnie i tydzień przerwy, żeby się zbyt nie zaadoptować i jak zawsze obserwować reakcje własnego organizmu.

co do snu:
możesz spróbować dorzucić magnezu + witamny C, powinno pomóc, a z innych czynników zewnętrzych unikaj promieniowania niebieskiego po 20/21 tj. ściągnij sobie filtr na telefon i komputer jeśli dużo ich używasz, odpuść telewizję i nie zapalaj wszystkich świateł w domu, tylko tyle ile jest potrzebne, niezbędne minimum.
Albo kupić gogle blokujące to promieniowanie, ale to raczej dla desperatów %-)

Pozdrawiam

s

doszukałem się informacji, że joha działa antagonistycznie do bacopy
  • 1987 / 108 / 0
AlienZombie pisze:
Czemu iph tylko "na krótką metę" ?
Opisałem to tutaj: izopropylofenidat-t43923-340.html#p1868692
Oczywiście przy jakiś ledwo odczuwalnych dawkach rzędu 5-10mg kilka razy dziennie może być inaczej. Ja mam już niestety wyrobioną srogą tolerkę na stymulanty przez parę bardzo długich ciągów na EPH, więc moje dawkowanie tutaj jest bardzo duże (na początku normalne, ale bardzo szybko zatrybia mi efekt ciągłego bezsensownego dorzucania), dawki jednorazowe też większe by poczuć to co chcę poczuć (za bardzo lubię dopaminowe pierdolnięcie). Ogólnie dwa pierwsze dni całkiem spoko, a potem coraz bardziej z górki, chociaż nie ukrywam, że IPH bardzo dobrze działał gdy robiłem coś kreatywnego, ale z drugiej strony marnowałem kupę czasu gdy mi się nie chciało albo gdy byłem zmęczony albo gdy walczyłem z lękami czy niewyspaniem.
Oczywiście też inni mogą mieć inaczej, chociaż czytałem opinie innych ludzi podobne do moich.
Z IPH najlepiej robić sobie bardzo częste przerwy i nie dopuszczać do efektu błędnego koła, kiedy to muszę zapodać by w ogóle czuć się normalnie.
hedonistos pisze:
ad: prl - czytałem o nim, ale boję się go trochę, bo jak z tego co się doczytałem to ten środek nie jest dobrze przebadany.
Nie jest, ale też nie zapodaje się go dzień w dzień. Jest bardzo mocny, a efekty utrzymują się potem bardzo długo.
hedonistos pisze:
*ad3: myślę też o tym inozytolu, ponieważ przed snem ciężko opanować mi swoje myśli, przez co źle mi się usypia.
Po większej dawce inozytolu na początku może być jeszcze ciężej (coś ala śnienie na jawie i dużo myśli których nie da się ich zatrzymać), ale sny są bardzo że to tak nazwę ciągłe, a rano czuję się dużo lepiej i nie mam ciężkich depresyjnych jazd jakie zwykłem miewać po przebudzeniu. Tylko ja wrzucam jeszcze wieczorem cholinę i PEA, a to tez może mieć wpływ (zwłaszcza PEA po której ciężej jest się wyciszyć).
hedonistos pisze:
ad4: z RC nie chce się bawić, nie teraz. może zamiast tego Yohimibine HCL?
Nie polecam. Jak zdelegalizowali MDPV to sobie to sprawdziłem, tylko trzęsie i wzbudza lęki. Nie rozumiem też jak to może działać na potencję, u mnie efektem była dość mocna wazokonstrykcja.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
Pauli pisze:
Jeśli chodzi Ci o ekstraktację bacopa to jak zwykle im większa tym lepsza, chociaż dokładnie nie analizowałem, tylko odmienne dawkowania.
Na pewno jeśli weźmiesz cholinę to się nie zmarnuje, ewentualnie sam ocenisz czy jest potrzebna i też będziesz np. okresowo suplementował
o inozytolu się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia, popatrz na dedykowany mu temat, albo gdzieś w ogólnych poszukaj, wszystko się powinno wyjaśnić.
Yoszka dobry sprzęt, chociaż ja nie odczuwam po niej stymulacji,
za to super środek na poprawę formy - wycinka, dodatkowo afrodyzjak, z tym, że polecam brać 2 tygodnie i tydzień przerwy, żeby się zbyt nie zaadoptować i jak zawsze obserwować reakcje własnego organizmu.

co do snu:
możesz spróbować dorzucić magnezu + witamny C, powinno pomóc, a z innych czynników zewnętrzych unikaj promieniowania niebieskiego po 20/21 tj. ściągnij sobie filtr na telefon i komputer jeśli dużo ich używasz, odpuść telewizję i nie zapalaj wszystkich świateł w domu, tylko tyle ile jest potrzebne, niezbędne minimum.
Albo kupić gogle blokujące to promieniowanie, ale to raczej dla desperatów %-)

Pozdrawiam

s

doszukałem się informacji, że joha działa antagonistycznie do bacopy
Co do Brahmi to znalazłem takie coś: Bacopa Monnieri 50% Bacosides, większych ekstrakcji nie widziałem i zamawiam tą. Cholinę też biorę, będę spożywał w dniach kiedy nie jem jajek.

o inozytolu wyczytałem dużo informacji na temat tego, że wycisza, a mi raczej potrzebny kop do działania, więc się waham trochę co do niego. z yohy rezygnuje na rzecz bacopy, dzięki za info ;).

co do witaminy C to zażywam codziennie w postaci kwasu l-askorbinowego CZDA, magnez w postaci chlorku magnezu sześciowodny CZDA 2 razy w tygodniu. oba produkty firmy Stanlab, polecam.

nie wiem o jakie dokładnie filtry Ci chodziło, ale używam na każdym aparacie (telefon, tablet, laptop) programu f.lux i zauważam dużo mniejsze zmęczenie oczów. telewizora nie posiadam, więc tu nie ma problemu. często zamiast światła zapalamy świeczki.

co do stacka: na pewno będzie noopept, cholina i bacopa. do tego witamina c, magnez i cynk. jako, że odpadła mi yoha, to potrzebuje coś na podbicie energii, myślę teraz o ALCAR lub Rhiodola Rosea. chyba, że pomożesz mi dobrać coś innego?
  • 48 / 6 / 0
Bacopa - okej. Jeśli będziesz chciał spróbować również Ashwaghanda zbiera pozytywne opinie.

Magnez - pomyśl o zwykłym cytrynianie, również polecam, chociaż o chlorku słyszałem pozytywne opinie, niemniej o cytrynianie znacznie więcej i własne doświadczenie, że jest naprawdę git.
Zdawaj relacje z inozytolu, chętnie poczytam coś ciekawego ;)

Hmm rhodiolka jest bardzo w porządku, ale myślę, że raczej na uspokojenie i ogólną poprawę samopoczucia, jak to adaptogen, aniżeli na energię - tyle z własnych obserwacji i znajomych. ALCAR nie wiem, sam nie stosowałem, a z dystansem podchodzę do wszystkich opinii.
Jeśli dobrze działa na Ciebie kofeina spróbuj Yerby bądź Ilex guayasa, nie tylko pobudzenie, ale i prozdrowotne właściwości - przynajmniej w wypadku yerby.
Na pewno pomyśl dobrze o fenylopiracetamie, nie ma co się bać, nic złego nie powinien zdziałać może tylko pomóc w doraźnym podawaniu. PRL podobna rola, nie ma co ciągiem jechać tylko w razie potrzeby.
AMP - również jest okej, chociaż sam używam od czasu do czasu, codziennego zażywania się nie podejmuję.
Efedryna - z własnych doświadczeń polecam, chociaż to również tylko od czasu do czasu, przy czym przeważnie pierwsze dawki mijają się z pożądanym efektem - drżenie, zimno itp. z czasem przechodzi - do krótkich ~2tyg. cykli jest jak znalazł.

Przyznam szczerze, sam nie siedzę w ciągłej stymulacji, stąd nie mogę polecić nic na dłuższą metę, a jeśli już to do głowy przychodzą mi jedynie bardzo zachwalane na forum etylofenidat i pochodne, ale jak mówisz RC nie dla Ciebie i masz rację, stestuj najpierw cały zestaw i oceniaj czego brakuje. Zawsze możesz zakupić kilka różnych i na zmianę zarzucać, ale też nie ma co przesadzać.

scr,
wszystko zależy od dawkowania -jeśli przesadziłeś nie ma co się dziwić - i organizmu, na bardzo wiele osób działa pozytywnie, musi być grupa, na którą będzie przeciwnie działało.
Moje własne doświadczenie - a spędziłem sporo czasu na joszce - jest BARDZO pozytywne.
  • 103 / 2 / 0
U mnie leci kombo:
2x 10-15mg noopeptu
1x 1200mg lecytyny
1x Chelat magnezu
1x spirulina lub wymiennie maca
Głównie do nauki, ale w wolnej chwili jakiś meczyk, bieganie czy pompki są. Co możnaby ewentualnie dołożyć dla poprawy ogólnego samopoczucia i odmulenie po 3 latach częstego palenia mary jane?
  • 17 / / 0
Pauli pisze:
Bacopa - okej. Jeśli będziesz chciał spróbować również Ashwaghanda zbiera pozytywne opinie.

Magnez - pomyśl o zwykłym cytrynianie, również polecam, chociaż o chlorku słyszałem pozytywne opinie, niemniej o cytrynianie znacznie więcej i własne doświadczenie, że jest naprawdę git.
Zdawaj relacje z inozytolu, chętnie poczytam coś ciekawego ;) [...]
dzięki raz jeszcze :)

składam zamówienie i mój stack będzie wyglądał następująco:

-noopept (15g rano i 15g po południu)
-choline bitartrate (500 mg do noopeptu z rana)
-bacopa (275 mg rano)
-alcar (500 mg rano)

noopept mam zamiar wrzucać pod język. po 10 minutach popijać będę mieszanką choliny, bacopy i alcaru w podanych wyżej ilościach w jednej szklance wody.
zamówiłem też ilex guayasa (dzięki na info!, wydaję się być mega ciekawa ta herbatka, z tym, że trochę droga). rozważam też wrzucenie choliny, bacopy i alcaru do tej właśnie herbaty. dobrze to wszystko odmierzyłem?

co do inozytolu to rezygnuje na razie, możliwe, że bacopa i ilex dają mi wystarczająca ilość spokoju :)
  • 153 / 41 / 0
Spróbuj może dodać różeńca górskiego ewentualnie kurkume jak jeszcze nie probowalas. Nie za pomnij też o b complex
  • 17 / / 0
tinoss pisze:
Spróbuj może dodać różeńca górskiego ewentualnie kurkume jak jeszcze nie probowalas. Nie za pomnij też o b complex
Mała korekta:

-Noopept (15 mg rano oraz 15 mg po południu)
-Cholina (dwuwinian choliny) (250 mg z rana + 250 mg po południu)
-ALCAR (250 mg z rana + 250 mg po południu) ~ ALCAR wspomaga przetwarzanie choliny w ACH
-Brahmi 50% (275 mg po południu)
-Rhodiola (250 mg rano)
-L-theanina (200 mg po południu)
  • 1987 / 108 / 0
tinoss pisze:
Do b-complex polecam dorzucić pozostałe witaminy z grupy B, których tam nie ma:
- B7 (biotyna)
- B9 (kwas foliowy)
- B12 (w postaci metylokobalaminy)

Te dwie ostatnie są szczególnie ważne. Nie wszystko dostanie się też w aptece.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.