Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Jest fizyczne niemożliwe, ponieważ...?
Dużo rzeczy nie jest możliwe a się dzieje. Dlaczego się pytam? :D
No latać nei latałem, ale istnieje coś takiego jak lewitacja, nie? I to na trzeźwo, soo??
BTW: Też jestem przeciw tezom: "no stało się X, to pewnie przez DXM", no, ale akurat w tym przypadku coś tam zrobił. Nie wiem co, dużo badań przede mną.
A widziałeś kiedyś kogoś lewitującego? Nie wierzę w medialne propagandy. :P
Wierzę, że mogłeś wiedzieć, jakie tam są cyfry, może mogłeś to nawet zobaczyć, ale według mnie był to efekt jakiejś wyjątkowej projekcji, a nie tego, że Twoje oczy nabrały zdolności teleskopowych. :D
W weekend postaram się przeprowadzić parę testów w różnych kategoriach.
W ogóle wzięło mnie na naukowe podejście. Jakieś pomysły na testy/badania amatorskie?
Skoro masz faze na naukowe podejście, to może Ci się spodobać.
A co ze słuchem? Ok, zgodzę się - ten test ze zwrokiem to raczej była projekcja, bo też mnie się wierzyć nie chce, że z takiej odl., no ale było. Jeśli chodzi o słuch to potrafię usłyszeć coś nawet przez parę grubych ścian (blok) ?? Nie potrafię tego zrozumieć. I już dzien "po" wielokrotnie o tym rozmyślam, czasem wnet do szału mnie to doprowadza, że nie wiem JAK i DLACZEGO.
PS: No ja też baaardzo doświadeczony w dexie (wielokrotnie dobijałem do wyższychj pl, tym bardziej że waże 59kg to nie trzeba mi dużo) tylko, że mam problem - straszne wahania tolerancji (i przez to działań na zmysły), raz mnie porobi 450mg aż miło a raz będzie tak słąbo, że trzeba więcej zarzucić. Czasem nawet 200mg dawało takie przyjemne efekty, że nie chciałem więcej (podkład pod większą dawkę),
I zauważyłem coś jeszcze, mianowicie działanie na zmysł dotyku - podczas czuję jakby skądś (od, jak TO nazywam, "Najwyższego") napływał do mnie "prąd"? Czuję wtedy fale zimna (zarówno po mj, dexie, no po wsyzstkim, prócz alko, bo alko to syf). Dosłownie czuję fale zimna, które naciskają mi skórę, taki lód jakby wchodził w ciebie. I mogę to kontrolować, np. zamknąć ten "kanał" (czy co to w ogole jest) i nie czuję tego, wezwę "Najwyższego" - znowu to samo. Jeśli chodzi o zmysł dotyku po dexie mam bardziej wyostrzony, ale za to bodźce docierają o wiele wolniej.
Ja tak samo mam z tolerancją. Dzisiaj zarzucam bardzo niewiele i sprawdzę, jak efekty. Wtedy się rozpisze, co miałam ze zmysłami. :D
Dosłownie czuję fale zimna, które naciskają mi skórę, taki lód jakby wchodził w ciebie. I mogę to kontrolować, np. zamknąć ten "kanał" (czy co to w ogole jest) i nie czuję tego, wezwę "Najwyższego" - znowu to samo. Jeśli chodzi o zmysł dotyku po dexie mam bardziej wyostrzony, ale za to bodźce docierają o wiele wolniej.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.