Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 974 / 17 / 0
swego czasu przy znacznej tolerce na opioidy spożyłem 1 g Tramalu w płynie wcześniej zarzucając 2,5 mg Lorafenu jako bezpiecznik. Zdążyłem dojść do przystanku autobusowego przed, którym przez chwile poczułem się słabo, a potem straciłem świadomość podczas napadu padaczkowego grand MAL. 2 razy mi się to po tramie zdarzyło, w obu przypadkach bardzo nie przyjemny stan po ataku padaczki lęk i rozbicie wewnętrzne. Oba ataki spowodowane przedawkowaniem z "łakomstwa"
  • 327 / 6 / 0
padaka to wiadomo nic przyjemnego ale stan "niebytu" w który się wchodzi po przedawkowaniu jest bliski nirvanie tylko że nie każdego da się w porę odratować od przejścia na tamten świat
  • 1718 / 9 / 0
Czy fenytoina (jedna tabletka 100mg) chroni przed padaczka? Nie bedzie w ogole napadow, czy tylko grandmal? Warto stosowac to jako bezpiecznik zamiast benzosow?
  • 576 / 6 / 0
najpewniejszy jest klon...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 1718 / 9 / 0
To ja wiem, ale klon jednak dziala sedacyjnie i zbija delikatnie tramalowa euforie. Robi sie z tego taki miks.
  • 2518 / 28 / 0
Ja wczoraj chyba zaliczyłem pierwszą padaczkę w życiu. O 11wypiłem gdzieś z 600mg tramadolu w postaci kropel. O 12 normalnie położyłem się z notatkami, by pouczyć do kolokwkwium. Potem dopiero pamiętam jak mnie rodzice cucili coś tam krzyczeli o braku kontaktu, po chwili do pokoju weszło dwóch ratowników z Pogotowia (kto po nich dzwonił i dlaczego?). W tym czasie świadomość wróciła już mi całkowicie, chociaż nadal byłem osłabiony. Nie chciałem jechać do szpitala, ale uparli się że mnie zawiozą na obserwację. W szpitalu już w pełni wyluzowany pobrali mi krew, a potem podali relanium domięśniowo i tak jeszcze sobie czekałem leżąc na łóżku i słuchając mało ambitnych rozmów pielęgniarek. Jak to mówią, kiedyś musi być ten pierwszy przypał. Ale akurat o ten to się można powiedzieć sam prosiłem, od środy spożyłem kilkadziesiąt gram tramadolu :nuts: %-D :kotz:
  • 9 / / 0
Kaamil1922 pisze:
najpewniejsze jest relanium w zastrzyku - sluzba zdrowia tak reaguje na padaczke
Uwaga! Użytkownik kurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 6 / 0
raczej 1ml klona w zastrzyku jest skuteczniejsze...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 189 / 1 / 0
ja przy 400mg wstajac z lozka raptownie mi sie nogi ugiely i zaliczylem glebe ale na szczescie nie mialem padaczki.dziwne to wszystko
Uwaga! Użytkownik maniek123321 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 627 / 68 / 0
kurwa pisze:
Kaamil1922 pisze:
najpewniejsze jest relanium w zastrzyku - sluzba zdrowia tak reaguje na padaczke
mi dojebali etanol w kroplówce :scared:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.