Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
raz spróbowałem i potwierdzam to co już tutaj było napisane, że kompletnie nie opłaca się tego robić, nie działa ani odrobinę mocniej, jedyna różnica jest taka ze po puknięciu działa od razu a po wypiciu trzeba trochę poczekać (u mnie wypity metadon działa w pełni po około 2 godzinach)
teraz kurewsko żałuje ze puknąłem ten metadon bo boje się ze metad który mi sprzedał mój znajomy mógł mieć kontakt z jakimś zakażonym sprzętem i teraz boje się ze ze mogłem przez to złapać hiv czy hcv. Za jakieś 2-3 miesiące jadę zrobić testy aby się upewnić ze jestem czysty, co prawda szanse ze cos złapałem są kurewsko niewielkie ale jednak jakieś są... ehh
Piszę ze na badania jadę za 2-3 miesiace bo chyba tyle trzeba odczekać aby testy wyszły wiarygodne prawda? czy może się mylę i już teraz mogę jechać i zrobić badania? metadon pukałem jakieś 7 czy 8 dni temu.
Blu pisze: Gadałem z gościarą która jest na mietku koło 7-8 lat i pytałem się jak dużo ludzi się zeruje i wychodzi z uzależnienia, ona stwierdziła że niewielu.Większość z tych co się zerują albo znowu zaczyna ćpać opiaty albo zaczyna ostro chlać. Dlaczego? Bo przez te lata jak byli na programie nikt ich nie leczył tylko podtrzymywał w stanie "zaspokojonego głodu", a jak to zaspokojenie zniknęło to głód się znowu odzywał.
Wiadomo, są tacy którzy nigdy z tego nie wyjdą i trzymanie ich na metadonie do końca życia ma sens ale zastanawia mnie ilu jest takich a ilu miałoby szansę zupełnie z tym skończyć gdyby nie to że lata brania metadonu wryły chemiczną podpórkę tak mocno w ich mózgi że już się jej nie da usunąć.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".