Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 317 / 15 / 0
wtf?? utyłes po opio?? ewenement
  • 271 / 8 / 0
Mam gastro po opio + podwyzszony poziom prolaktyny i kortyzolu i prosze bardzo :/
  • 584 / 21 / 0
Mam gastro po opio
Tez kiedys lubialem a wrecz musialem wpieprzac po herce. Ale to bylo na poczatku swojej "kariery", teraz to jak przyjebie w kanal okolo poludnia to dopiero po 10 w nocy moge cos do pyska wlozyc.

Ostatnio na swoim programie spotkalem kobiete ktora mowila mi ze na metadonie jest od 1968, czyli 42 lata. Nie mowila ile hel napierdalala ale wnioskuje ze minimum 5-6 lat. Tak wiec przez prawie 50 lat kobiecina siedzi w "temacie". I co najlepsze, to przez caly ten czas placila ze swoich za tenze program! A moze tylko tak piedolila; nie wiem, w kazdym badz razie ja przy swoich prawie 11 latach to jestem jak pierwszo-klasista z podstawowki. Ja zaczales raz z opio to nie ma huja ze skonczysz i ot tak zapomnisz, to bedzie szlo za toba do konca twoich dni.

A tak wogole to witam znowu. Coraz mniej tu zagladam bo tak szczerze to troszke mnie nudzi pisanie o dragach i czytanie poraz setny jak zrobic sobie zastrzyk.
  • 927 / 6 / 0
to ile ona ma lat? w 1968 pewnie juz 20kilka miala (25?).
1968 do teraz to 42 lata...
42+25=67 syxty faken seven madafaka jers of fakin lajf....

ojapierdole!, niedlugo cpuny bedom do "setki z ogonkiem"dociagaly!!!!!!!!!!!!!
  • 271 / 8 / 0
Ciekawe jaka ma tolerke %-D

Ciekawe czy jest czyjas babcia? Musi robic dobre makowce na swieta %-D

I pomyslec sobie jaka ONA musi miec apteczke w domu - wiekszosc chyba miala okres podpierdalania babciom lekow - ciekawe jak ja bym skonczyl, gdybym mial taka babcie (i jej apteczke w wieku lat nastu)
Ostatnio zmieniony 24 września 2010 przez bogor, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 39 / 3 / 0
Hegemon_Krwawy pisze:
alpra pisze:
"[..] mainlineing'u [..] bk-MDMA [..]"
Dobrze rozumiem, trzaskałeś [..] i.v.? Wiem, że to oftop, ale mógłbyś rozwinąć (jakie dawki, jakie efekty)?
tak:
http://talk.hyperreal.info/post742145.html#p742145
  • 2 / / 0
No właśnie jak długo można ćpać herę?Sama się zastanawiam.I powiem Ci,że zawsze lądujesz na dnie.Ja mam skończone 2fakultety,jestem nauczycielką polskiego z wykształcenia,w swoim fachu przepracowałam jeden rok.Przez herę straciłam męża,który jest szanowanym lekarzem i to on pierwszy pokazal mi morfinę,ale po kilku latach stwierdził,że po co mu żona ćpunka i znalazł sobie młodszy model.Później przećpałam mieszkanie,następnie związałam się z heroinistą,z którym w swojej nieskończonej naiwności stwierdziliśmy,że zrobimy sobie dziecko,bo tak bardzo się kochamy.Jak postanowiliśmy,tak zrobiliśmy,tylko że jakoś zapomniałam po drodze się odtruć.Ćpałam całą ciążę,mimo to urodziłam zdrową córeczkę.Lekarze nie mieli pojęcia,że jestem ćpuną,bo zawsze zajebiście o siebie dbałam.I dziecko umarło po trzech dniach,ponieważ kiedy dostało skrętów,wystąpiły u niej drgawki mózgowe,ponieważ nie bylo innego wyjścia musiałam się przyznać do hery lekarzom,podali córce morfinę,tyle,że za dużo i zmarła.A mnie ściga za to prokurator,nienawidzi rodzina a z tym chłopakiem nie mogliśmy być dłużej razem.Na końcu przećpałam autko,które uchowało się i tak długo,ponieważ było mi potrzebne do jeżdżenia po towar,ale pały zabrały mi prawko za jeżdżenie pod wpływem,to pogoniłam 6-letniego peżota za dawa tysiące,bo nabywca akurat więcej nie miał....Właśnie robię sobie kolejny w moim posranym życiu odwyk i czekam na miejsce w ośrodku,choć nie wierzę że jest na ziemi coś co mogłoby mnie zniechęcić do hery...
  • 268 / 3 / 0
w takich sytuacjach to tylko terapia substytucyja na metadonie albo buprenorfinie. buprenorfina jest troche słabsza ale i bezpieczniejsza lepiej zacząc od niej, jeśli dawki 8-16 mg nie beda wystarczać by zabić głód to trza sie przerzucic na metadon

ja na szczęście mam nieograniczony dostep do plastrów z buprą transtec 40mg, wiec kiedy tylko łapie mnie skret to biore kawałek plastra od jezyk i jestem w formie
Ostatnio zmieniony 21 października 2010 przez CodeineLover, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3200 / 387 / 0
@darek+
Ja na twoim miejscu spróbowałbym terapii długoterminowej w Monarze. To naprawdę może ci pomóc mimo braku wiary. metadon to takie zamiecenie problemu pod dywan, z rozmów ze znajomą z programu wynika że prawie połowa ludzi i tak dobiera hel przy każdej możliwej okazji. Albo zaczynają ćpać stymulanty/chlać.
  • 927 / 6 / 0
taaa, Blue tym razem mondrze gada - chemia to tylko zaglaskanie chfilowe problemu.
zeby jakotako sie wyleczyc czeba wyprac musk w monarze, fkosciele lub samemu.

a ty "darek" ciemu sie faken fstydzisz przyznac zes cpun(ka)?
alkoholicy sie szczycom ze som alkoholikami (patrz jebane 'gwiazdy' tele-faken-vizyjne).
a ty co? wjebal sie w cos innego niz vodka - no to co? kazdemu sie moze zdarzyc...
czy w PL dalej na cpuna patrza na wioskach jak na diabla? jak"tak"-to huj im w dupe debilom.
wiec sie nie wstydz tylko idz i niech ci normalni ludzie pomogom, tak jak pomagajom milionom alkoholikow.

i (niestety) musisz wypierdalac jaknajdalej od cpunow, tylko Rambo jest w stanie nieprzygrzac jak widzi swiezy tovar w pompce - normalny smiertelnik ZAWSZE przyjebie, wiec czeba unikac...

z daleka od tych hujow, zdaleka jak od tredowatych musisz sie trzymac przez pierwsze 10 lat niegrzania.

PS - a co to za znaczek "kompetentny"?
czy czeba na oczach kogos z forum przyjebac 8centow bez mrugniecia?
czy jakis mlody porucznik to wymyslil zeby zrobic "was" jeszcze bardziej "undercover" :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.