Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Ile kodeiny tygodniowo spożywacie ?
mniej niz 200 mg
111
28%
200-600 mg
101
26%
600-2000 mg
104
26%
2000-3000 mg
36
9%
3000-4000 mg
15
4%
wiecej niz 4000 mg
27
7%

Liczba głosów: 394

ODPOWIEDZ
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Stefan »
Zaznaczyłem "2-3g", ale...
Od wrzesnia z takiego poziomu doszedlem, z max. 1-dniowymi przerwami - bez kody, do ok. 10 g. Od tygodnia obnizam dawki i wrocilem juz do tego poziomu 2/3g. Ciąg długości 1,5 miesiąca :nuts: Teraz przez tydzien chce zostac na dawkach 450mg/dzień i zrobic sobie z tydzien przerwy. Zobaczymy...
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Żartujesz? Sorry, ale żeby tak jechać to trzeba zarabiać krocie. Ilość zmarnowanego hajsu nijak się ma do oferowanej fazy. Ja już dla samej oszczędności przerzucił bym się na browna. Nie wiem jakbym załatwił - pewnie ktoś by mi pocztą wysyłał.
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
żeby tak jechać to trzeba zarabiać krocie.

Dlatego trzeba znalezc apteke, gdzie sprzedaja Talvosilen lub Talvosilen Forte bez recepty, albo isc do lekarza i "wyrwac" od niego bibule na czysta kode w platkach (z laktoza lub glukoza). 20 platkow kosztuje 5zl (niezaleznie od dawki, ja proponuje dawke optymalna, czyli 60mg ktora zawsze dostawalem; 30mg troche za malo, a wiecej niz 60mg raczej lekarz nie wypisze) a na jednej bibule moze byc wypisane 40 platkow. Czyli za 2000-2400mg czystej kody (zakladajac, ze dostaniemy 40 platkow po 50-60mg) placimy symboliczna "dyche" ;-) .
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Staram się nie przekraczać 300mg raz na tydzień, ale przeważnie wychodzi 450-600mg/tygodniowo .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Stefan »
Żartujesz? Sorry, ale żeby tak jechać to trzeba zarabiać krocie.

Tak, jak pisze Gargamel, koda w płatkach. Nie mam problemu z receptami, więc od jakiegoś czasu biorę najczęściej płatki. B. rzadko antki i inne takie. W innym wątku Gargamel pisał o karcie stałego klienta w aptece. Niedawno taką dostałem w dużej sieciowej, a mam 3 apteki z tej sieci w promieniu kilometra od domu, więc wychodzi jeszcze taniej. A właśnie z powodu kasy chcę zrobić przerwę. Ostatnio robiłem porządki i znalazłem ok. 60 paczek thio i 50 antka i jak sobie to policzyłem, to się przestraszyłem. Ponad 800 zł :blush:
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Stefan, jaka dawke lekarz ci wypisuje? Na jednej bibule masz 40 platkow? Jak nie chcesz pisac tutaj pisz na mojego maila (mam go w podpisie na dole). 40 platkow moze byc max. na jednej recepcie w dawce do 100mg (platki "setki" z koda to juz jednak przypal nawet dla lekarza), dlatego jak juz wiele razy pisalem najlepiej prosic o dawke 50-60mg/platek. Wtedy za 10zl (5zl za 20 platkow) mamy minimum 2000mg czystej kody.

Co do tematu to ja przedwczoraj spozylem 300mg, wczoraj 420mg, a dzisiaj ~350mg wlasnie przed chwila poszlo ;] , (powinno byc 400mg, ale troche roztworu z 20 tabsow Talvo mi sie wylalo :-/ , tak to jest jak sie w pracy w kiblu kode przygotowuje %-D , filtrowala sie juz na szczescie w szafce mojego biurka :cheesy: ). Wczesniej jakis miesiac temu 150mg dwa razy jednego dnia (na zabicie lekkiego skreta po tramie). Jak dla mnie za koda to za droga "zabawka", zreszta od poczatku wolalem tramadol :heart: . Dlatego ciezko okreslic ile spozywam tygodniowo.
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
u mnie też ciężko jak jestem w ciągu to i 5 gram tygodniowo, ale tak średnio to znacznie mniej. Chyba tylko ilośći w ciągu jakie lecą są istotne, bo gdybym rozłożył całą podaż kody na cały rok to nie wiem czy wyszło by 150 mg tygodniowo. Poza tym tak jak Gargamel wole trama, a najbardziej to trama z kodą :heart:
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
panie stefan
jaka była twoja ściema u lekarza by dostać te płatki?

gargamel
waliłeś kodę z tych płatków domięśniowo? jeśli tak to jak przygotowałeś zastrzyk i jakie wrażenia w porównaniu z kodeiną braną doustnie.
Ostatnio zmieniony 20 października 2009 przez ksionc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
Mnie właśnie też zastanawia jaka to ściema. Czysta kodeina w płatkach przepisana przez lekarza bez sugestii pacjenta to dla mnie jakaś egzotyka. Na różnego rodzaju bóle już prędzej pójdzie tramadol, a i tak wypisany raczej niechętnie... Z drugiej strony zasugerować, ze się chce kodę czystą to się można przejechać. Mam jakieśtam hipotezy (odstawka kody, nie tolerowanie przez pacjenta tramadolu i NLPZ) ale i tak szanse powodzenia wydają mi się raczej niskie, chyba trzeba trafić na odpowiedniego lekarza.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 442 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: titi »
Zdecydowanie. Próbowałem dwa razy i za każdym razem lekarz wiedział lepiej, co mi przepisać. Raz szedłem za radą oxana (bóle migrenowe z powracającym zapaleniem zatok), a raz mówiłem o atakach kaszlu. W pierwszym przypadku lekarz przepisał mi jakieś gówno na migrenę (mimo, że zaznaczałem, że te leki mi nie pomagają i są cholernie drogie), a w drugim ketotifen i "jakiś syrop na kaszel", mimo, że również zaznaczałem: nic z tego nie zwalcza mojej dolegliwości i dlatego właśnie kodeinę zapisywał mi lekarz (żeby nie było, mówiłem, że ataki powtarzają pojawiają się raz w roku - od października do grudnia - i, że na pewno to nie jest alergia, bo miałem w tym kierunku badania). Albo lekarz będzie w porządku, albo trzeba załatwić ten taki odpisik z apteki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.