...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 84 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielony »
Demoon pisze:
zielony, co Ty takiego ćpasz w ogóle?

chcę wiedzieć co tak rozwija wrażliwość na ukryte piękno świata.
Dzieciaki powiedzą, że dxm, ale ja po prostu gram w zielone. Problem w tym, że mj może uwrażliwić Cię, ale tylko na na to, co już jest w Tobie. W sensie, że rozwinie to, co da się rozwinąć, a spłyci - co ku spłyceniu podąża...
Uwaga! Użytkownik zielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
zielony pisze:
Problem w tym, że mj może uwrażliwić Cię, ale tylko na na to, co już jest w Tobie. W sensie, że rozwinie to, co da się rozwinąć, a spłyci - co ku spłyceniu podąża...
Dobrze powiedziane.

Do tematu: życie na trzeźwo? U mnie 2-3 dni to maksimum w utrzymaniu trzeźwości, której zresztą nie chcę utrzymywać i od 7-8 lat nie utrzymuję.
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: beks »
Kiedys abstrakcja. Teraz- rzeczywistosc. Po ostatniej zwale bylem w takim proszku.. Nie. To nie dla mnie. Uswiadomilem sobie jak wiele mi to gowno zabralo.. Heh.. Po 7miu latach.. Chuj w to. Nie wracam do tego. Nie za taka cene.. Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik beks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Ale co rzucasz, życie na trzeźwo?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 289 / 5 / 0
chlopaki offtopa robicie....

co do tematu. Wole zyc na trzezwo. Nie trzeba martwic sie o towar, nie ma przypalow, oszukiwania, klamstw... jest tylko jedno "ale". zycie na trzezwo jest trudniejsze. Nie ma zadnej "mgielki" przyslaniajacej problemy. Wszystko widac.
zawsze bylem zwolennikiem rozwiazywnia problemow od razu. narko uzywam wtedy, kiedy nie moge nic zrobic z danym problemem. dlugotrwaly stres wplywa na mnie niszczaco, dlatego wole sie znieczulic. Wtedy moge zignorowac to na co nie mam wplywu i spokojnie zajac sie innymi rzeczami.... ale wiem ze na dlusza mete tak sie zyc nie da. dlatego robie coraz dluzsze przerwy i niedlugo (w wakacje) zamierzam odstawic chemie. nie potrzebuje tego. nie chce tego gowna.
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: beks »
Kurwik pisze:
Ale co rzucasz, życie na trzeźwo?
Heheheheheheheheheheh nie Stary. :-) W druga strone czyli pod prad..
Uwaga! Użytkownik beks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lun4t1c »
zielony pisze:
Niebywałe, już ponad tydzień nie palę mj! Była lekka irytacja, senność za dnia, spowolnienie i spłycenie myślenia, ale powoli wszystko wraca do normy, bo obok pojawiła się kobieta, a Jej nie zastąpi żadna używka.
Powtórzę, że trzeźwość jest rodzajem fazy, z której należy umieć korzystać.
Mała rada, która się wydaje banalna, ale wielu na niej się wykłada:
Przy każdej okazji na ćpanie odmawiaj, nawyki będą Cię okłamywać, że jak dziewczyna nie widzi, że nic się nie stanie złego, tylko jeszcze raz to posmakować, może nie wszystko padnie w gruzy, ale dużo rzeczy można tak stracić, chociażby własne samopoczucie trzeźwości. Powodzenia.
"Just a little pinprick.
There'll be no more --Aaaaaahhhhh!
But you may feel a little sick."
Pink Floyd - 2001 Echoes - Comfortably Numb
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
ja mam pojebany stan od niedawna nieprzerwanie-boje sie...niewiem czego...poprostu mam wrazenie ze sie cos stanie...niemoge o niczym pomyslec wnikliwie bo mnie zaczyna to przerazac.pamietam ze tak mialam jak rzocalam amfe...ale teraz to tak dziwnie.przez to ciagnie do dragow zeby sie znieczulic choc na chwilke...
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: potylica »
Nie ćpam. Pani doktór zabrania :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik potylica nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielony »
blind ghost pisze:
zycie na trzezwo jest trudniejsze. Nie ma zadnej "mgielki" przyslaniajacej problemy. Wszystko widac.
Z całym szacunkiem blind ghost, ale to właśnie na trzeźwo obserwuję u siebie istnienie takiej "mgiełki". Wszystko widać dopiero po upaleniu się (ale też nie codziennym, tylko np. raz na tydzień, gdy faza jest wyrazista). Wiem, że brzmi to tendencyjnie, ale ja palę już 14 lat i naprawdę trudno byłoby mnie zmienić. Uwielbiam mj właśnie za owo uwrażliwianie, czasem wyostrzanie problemów, również za niebanalne pomysły na ich rozwiązanie. To, że na dobrej bombie zamieniam się nieraz w gówniarza także jest piękne. Życie na trzeźwo jest natomiast koniecznością, więc jeżeli trzeba - no cóż.
Uwaga! Użytkownik zielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).