ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: daft »
(mieszkał w bieszczadach gdzie jest co roku wysyp grzybow). Podejzewam ze w grzybach jest jakas substancja zawierajaca kryształ i dlatego kompletnie to na niego nie działa
i polistryen z kauczukiem :-D %-D czlowieku idz sie lecz albo powstrzymaj sie od takich glupich postow :nuts:
Uwaga! Użytkownik daft nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Singaja »
Na wstępie powiem, że niestety nie mam dostępu do testera, więc to tylko moje subiektywna opinia. Kryształki, które jadłem(polska centralna ;-)) to nie było MDEA, które faktycznie jest najbardziej zamulające ale też psychodeliczne(jazdy ze wzrokiem , rozmazany obraz) oraz uwaga zdecydowanie najkrócej działa. MDMA to też nie było, bo mam porównanie jak może czesać. Ponieważ efekt jest euforyczno-stymulący ale mniej niż MDMA stawiam na MDA. Oczywiście nie wyklucza to występowania kryształów MDEA w innych rejonach kraju.
  • 1558 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blefujesz »
kuba9458 pisze:
Podejzewam ze w grzybach jest jakas substancja zawierajaca kryształ
Ha, Ha? W naturalnym grzybku ma być chemia? Hahahaha...
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
Beif pisze:
a co, myślałeś że miąsz na ciebie dziala?
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Beif pisze:
psylocybina, psylocyna i baeocystyna to co to niby jest ?lol
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 200 / 1 / 0
Bo jest coś takiego jak chemia organiczna i nieorganiczna. Wszystko co materialne to chemia.
Wikipedia pisze:
Chemia (grec. χημεία (chemeia)) to nauka, która bada naturę i własności substancji, a zwłaszcza przemiany tych substancji, gdy się je ze sobą zmiesza.
Czy bardziej rozgarnięta notka z encyklopedii:
- nauka przyrodnicza traktująca o strukturze i własnościach substancji oraz reakcjach zmiany składu materii, którym ulegają.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2007 przez zaśmiechany kapelutek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba9458 »
z tego co mowil to jadl praktycznie same grzyby i duzo fety sam dokladnie nie wiem jak to wytlumaczyc znam ludzi co jedza fete na sniadanie a po kryształach ich "wypierdala z butów" samemu nie wioezylem ale widzialem to i wiem co mowie
  • 88 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pocisk »
moze ma tak ja ze musi zjesc 0,5g albo min 5dropsów a jem okazjonalnie ale tak mam z wiekszoscia
a grzyby chyba dzialaja na serotonine moze ja zuzywaja jak MDMA? moze dlatego na niego nie dziala skoro tyle ich wpierdala...
Uwaga! Użytkownik Pocisk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Singaja »
Psylocybina łączy się z receptorami serotoniny w mózgu(zamiast serotoniny). Nie może więc jej "zużywać".
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
po zjedzeniu gdzieś tak 20 grzybków w toście pojechałem na balety, przez jakisczas miaęlm bańkę jak po pixie, tak sobie nakręciłem, jednak potem weszło mi coś takiego jakj zwałek i po balteyach :-)
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.