Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
hehe jak nie to do hurtowni idźcie szamać ,lub napad na transport organizujemy
wszystko się da rozpuści tylko trzeba pomyśleć....
Z Mst jest sporo roboty,ale ja na przykład wolę go bo jak mam rozpuścić całą paczkę po 100mg tab to na sporo czasu starcza ,a i tak w ciągach nie stosuje
ps.sevredol jest w max dawkach 20mg w tab....czy są większe jakieś bo ,jak bym był u lekarza to bym mu napomknął
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
czyli ostatecznie aceton jest najlepszy do ekstrakcji sevredolu? czy to absolutnie wystarczy?
Ostatnio zmieniony 24 marca 2010 przez moloch, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
browar444 pisze:
czyli ostatecznie aceton jest najlepszy do ekstrakcji sevredolu? czy to absolutnie wystarczy?
ostatecznie to totalna chujnia....bo siarczan M albo wcale,albo słabo rozpuszcza sie w acetonie...

Ktos pytał o dawki sevr.
Niewiem jak jest teraz bo nie widziałem tych tabletek parę lat.jak nałogowo napierdalałem pare lat tem i się trafiły to były 10mg i różowe 20 mg. były male paczki 20 sztk i taki słoiczek z tworzywa 56 szuk tam chyba było...ale pamięć może mnie zawodzić bo jak mówie ,nie posiadałem takich specyfików od lat i posiadał nie bede wcale już napewno...

Na zachodzie wiem że jest sevred. 50 mg bo kumpel po powrocie z angli czy skoś mnie z kreski kiedyś zdjął dwiem zielonymi tabletkami...i mimo upływu lat ,pamiętam że były właśnie 50 tki zielonutkie owalne.

Jon - a w zimnej wodzie lakotoza sie wcale nie rozpuszcza czy w jakim stopniu.??

I następne pytanie o hypromelozę ?? to to sie rozpuszcza w zimnej wodzie czy nie i co to wogóle jest ta hypermeloza po co jest w tabl.? (na wikipedi to ja sobie też umie przeczytać mi chodzi o pełniejsze info) ,??
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
mecenas: the solubility of lactose at 10°C is 1.5 g / 10 g water.
25°C-1.9g
40°C-2,5g

im zimniej tym mniej się rozpuści. pewna chemiczko-farmaceutka radziła ekstrahowanie siarczanu M z sevredolu małą ilością lodowatej wody, w której to siarczan się doskonale rozpuszcza, potem odparowanie wody i acetylowanie siarczanu bezwodnikiem octowym (nadmiarem). i to to działało.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
to gdzie odkłada się ten wosk, który ładujemy sobie pukając tabletki mst continus :) mam nadzieje ze nie w mÓzgu. być może pukanie takiego woskowego roztworu jest zdrowie, wiecie ze niby nas konserwuje ;)
Uwaga! Użytkownik Duchovny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3187 / 373 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
W pęcherzykach płucnych głównie gdzie jeśli jest go dużo może powodować różne choroby płuc.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Na pewno jest jakiś sposób żeby ten wosk usunąć cały lub częściowo
a jak nie to na starość odstawią nas do muzeum figur woskowych %-D
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
jest tylko dość nieprzyjemny. Powiem tylko, że dotyczy patyczków do uszu (te do woszczyny właśnie) i grzebania w oskrzelach. Nic przyjemnego...

Na andrzejki będę wróżył zaciagając roztwór z MST do pomy przez klucz, chociaż podejrzewam, że za każdym razem wróżba będzie brzmiała "zarz sobie strzelisz".
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1384 / 14 / 0
też już tesknie nad jakąś małą dostawą wosku/parafiny IV
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Duchovny »
troche rozczarował mnie sevredol 20mg. strasznie duże te tabletki, dużo wypełniaczy, sporo roboty przy filtrowaniu. mst 100mg były dla mnie wygodniejsze do pukania.
Uwaga! Użytkownik Duchovny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.