Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
Twilight pisze: To po gale wali gałą z gęby?
Nie wiedziałem nawet![]()
Mi się wydawało że najłatwiej poznać gałkowicza po masakrycznie czerwonych oczach![]()
BRN pisze: ale co poradzic jak czlowiek szuka bani a nie ma nic innego
Wypierdalać do szkoły.
btw, nie mogę się już doczekać kolejnego gałczenia, okropnie mi się spodobał pierwszy raz, tylko zdecydowanie potrzeba trzech dni wolnego, dwóch na tripowanie, jednego na przespanie zejścia. ;)
Wziąłem gałke, zalałem jakies 10 g około 100 ml acetonu potrzymałem ze 2 dni, przefiltrowalem dwukrotnie przez filtr do kawy.
Po odparowaniu acetonu wyszlo mi jakies 0,3-0,4 ml olejku eterycznego o intensywnym, galkowym zapachu.
W smaku jest typowa esencja galki, mam tez pewne obawy co do jej toksycznosci, czy czasem nic tam nie przereagowalo z acetonem, wiec jakis chemik moze zabralby glos, albo doswiadczona osoba.
Pozdrawiam!
Hehe moj kolega zatyka nos jak pije gałke.
Ja na luzie spijam ją , powiem wam z ręką na sercu ze nawet mi smakuje :) paliłem dzisiaj ją i czuje tez efekty zamólenia itp. Całkiem fajnie (zgniotlem ją pożadnie a nie starłem ) wyszlo mi takie jakby mokrawe cos gałkowe rozumiecie chyba o co mi chodzi :) lepki plaster taki . Palona tez nie smakuje zle wypalilem prawie 1 lufke i jest dziiwnie :D hahha gałeczka dobra odskocznia od mj od której mam suhara.
[]------[][]
|_0 _|
/
_/\_
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.