Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2783 / 48 / 0
Nieprzeczytany post autor: hennessy »
Wystarczy sprawdzić w profilu parę ostatnich postów.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
hennessy781 pisze:
Wystarczy sprawdzić w profilu parę ostatnich postów.
Błe. To tak jakby wejść do szamba.
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
bo nie działa na te receptory opioidowe, na które powinien działać (działa w ogóle na jakieś?

nie działa. działa tylko na receptory nikotynowe (nie chce się palić)
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 254 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
feydewey pisze:
bo nie działa na te receptory opioidowe, na które powinien działać (działa w ogóle na jakieś?

nie działa. działa tylko na receptory nikotynowe (nie chce się palić)
jest antagonistą ów
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / / 0
Od jakiegoś dłuższego czasu bardzo często mam przeczucie że obserwują mnie obcy, czuję ich obecność np. gdy idę sobie przy lesie, często śnią mi się. Ostatnią dziwną akcję miałem wczoraj gdy poszedłem zjarać się do lasu, gdy wracałem było już ciemno... napastowała mnie wtedy dziwna ale męcząca bo zbyt długo nawracająca myśl "Budujmy świątynie póki mamy z czego, wkrótce może być za późno", dodam że myśl ta zrodziła się wczoraj po przebudzeniu i powracała kilka razy w ciągu dnia lecz wieczorem osiągnęła apogeum! Gdy tak wracałem czułem za plecami światło lecz gdy obracałem się widziałem ciemność... nie panikowałem bo to było miłe uczucie.
Myślicie że to wszystko przez dragi? %-D
Szarańcza!
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Duża ilość słońca też swoje robi.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 254 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
obcy czy Obcy cię obserwują?
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Od siebie dodam, że receptory sigma, których agonistą jest DXM były kiedyś zaliczane do receptorów opioidowych. Teraz już nie są. Receptory opioidowe, na pobudzeniu których ćpunom najbardziej zależy to receptory typu mi. DXM na nie nie działa.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
..............................no właśnie.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
jacok pisze:
dokładnie, co prawda nie pamietam czego pochodną jest dex, ale pewnie masz racje.
Tak, DXM to pochodna morfiny, co jednak nie czyni z niego opiatu.
Tak jak MDMA i DOC to pochodne amfetaminy, co nie czyni z nich stymulantów.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.