Cannabis101 pisze: Teoretycznie masz rację, ale o efektach pogadamy w listopadzie, pozdro.
I ilu osobom chciało się przekopać ziemie]
ps:tak btw: ile osób ruszyło tyłki wczesna jesienią aby poszukać miejsca? wtedy gdy jeszcze liście są na drzewach i dobrze widać jak mniej więcej będzie to wyglądało za rok? ;)
ale nie powiem bo niedawno byłem 2 razy na poszukiwaniach dobrej miejscówki i za każdym razem znajduję jeszcze lepszą.
PS: Uwazaj na tereny podmokłe... Zimą tego nie widać wiosną ci się wciśnie że to śnieg się roztopil a konopka nie bedzie miała najlepiej...
Patrz tez na tzw: myśliwych bo oni lubią się pojawiać w nieodpowiednich miejscach... Jak sadzisz koło stawów to najlepiej jakiś płytkich bajor bo w tych głębokich sa ryby i pojawia się tam pełno amatorów wędkowania w tym dzieciaki które dobrze wiedza co ejst co i zerwą twoją mj na samym finishu...
nawet myśle o zakupię ziemi i wymieszaniu ją z ziemią z miejscówki
Wsypujesz: Dolomit + naturalny nawóz + ewentualnie jakis chemiczny nawóz i masz spoko ziemie...
Po co bedziesz targał worki które w praktyce gówno dzadzą? Jak masz piaseczek na spocie to jeszcze jeszcze... ale wtedy torf kup odkwaszony zeby trzymał wode...
A czy uda mi sie nawozić w odpowiedniej ilości to niewiem, NIE MAM DOŚWIADCZENIA!
Człowieku wszystko masz napisane na opakowaniu... Jak sie boisz ze przesadzisz to daj epołowe nawozu, jak zobaczysz niedobory to daj 1/10 nawozu...
Na opakowaniach wszystko piszą :P
Ja nie mialem doswiadczenia i mi zajebiscie poszło ---> jedyny wałek to hujowo wybrane miejscówki (wybierałem w pospiechu)...
Pozatym do wybierania miejscówki nie jest potrzebne doświadczenie tylko chęci i wyobraźnia :P
Mi osobiście by sie jeszcze cross przydał :P albo chodziaż skuter terenowy :P
no quad tesh by styknoł ale wole crossa :P
@Cannabis101
Doświadczenie nie jest aż tak potrzebne... najwazniejsze żebyś njie chciał być "lepszy" i dawał 5x wiekszą dawke nawozów :P
Pozdroofka
A jeszcze jedno to powiedz ile czego wymieszać na nowej miejscówce, będę miał obornik od koni (świeży czy wyleżały lepszy?), kupię dolomit, saletrzak czytałem że dobry jest więc też go sobie sprawię i co jeszcze polecasz dla początkującego?
Przygotowanie plantacji outdoor:
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=223
Nawozy:
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=140
Miejscówka
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=68
pozatym www.hyperreal.info ---> kanaba ---> uprawa/relacje pamiętniki i miłęg czytania życze :P
Jesli nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie to zapytaj ponownie :P
Pozdro
Ale im wiecej tym lepiej... im mniej tym gorzej... :P
Grunt w tym zeby krzak krzakowi jak najmniej słońca zasłaniał...
Ja sadziłem blisko siebie w dwóch rzędach i chciałem później zrobić supercropping i odgiąć do zewnątrz... no ale nie wszystko idzie jak powinno i mialem pecha... :'(
LeonardoDaVinci pisze: Ja sadziłem blisko siebie w dwóch rzędach
Rosna bardziej up. słabo sie krzweia.. i mniejszy plon ze sztuki... Ale z "powierzchni" wychodzi właściwie na jedno.
Posadziłem tam około 10 roślin... Na tamtym spocie....
Taki pasek ziemi ułatwia przekopywanie i w ogole mniej się wkłada wysiłku a wychodzi na to samo...
BTW: Jak wyrywałem rośline przy żniwach to wcale nie miałą "aż" tak rozwiniętego systermu korzeniowego... No może była troche wrośnięta w ziemie ale na szerokość to nie tak dużo...
To co wyrwałeś to nie cały system. drobne odrosty idą znacznie głębiej. Wyrwałeś zapewne z 10 centymetrowy korzeń niby palowy i z niewiele więcej drobnych razem z ziemią.. A syst korzeniowy. może stanowić nawet 15 % czy może 20% nie pamiętam dokładnie ale rząd wielkości jest zachowany : masy całej rośliny.
LeonardoDaVinci pisze:nie opłaca się...nawet myśle o zakupię ziemi i wymieszaniu ją z ziemią z miejscówki
Wsypujesz: Dolomit + naturalny nawóz + ewentualnie jakis chemiczny nawóz i masz spoko ziemie...
Po co bedziesz targał worki które w praktyce gówno dzadzą? Jak masz piaseczek na spocie to jeszcze jeszcze... ale wtedy torf kup odkwaszony zeby trzymał wode...
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).