Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Ogólnie odpowiedzialność karna w takim przypadku jest realizowana bo w sumie rzeczywiście są takie paragrafy, a tak naprawdę to jest taki osobnik potrzebny policji żeby dotrzeć do wyższych sfer ulicznego biznesu, dlatego straszą takimi banialukami jak pezet czy handel.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3559 / 579 / 1
No jak mogą dzieciakowi postawić zarzut kierowania grupą przestępczą Ja pierdolę.

Druga rzecz: Mefistofelesa 1945- Nie słuchaj. gość jest chory i nie wie co pisze. (W zasadzie to myślę że ma IQ tak gdzieś koło 80)

"Przyznanie się do winy królową dowodów"

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem – przesłuchiwano cię bez obecności opiekuna/rodziców/adwokata?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.