Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 266 / 0
Co Tussipectu to możemy mechanicznie oddzielić pomarańczową część tabletki, rozpuszczając w wodzie tabletki i mieszając tak około 10 sek, potem szybko wyjmujemy i zostają nam już tylko 2 powłoki, biała i ziołowa. Ale ta biała też ma okropny smak.
Największy przegryw na forum
  • 225 / 8 / 0
Cena mała (5-6 złotych), ale potrzebna jest recepta co dla większości jest dużym problemem.
No i są jeszcze ampułki.
Dla mnie to nie jest problemem bo moja znajoma jest farmaceutką..;)
Dziękuje, że poszukałeś! Sam w sieci nie mogłem znalezc..
Poza tym efedryna to gówniany drug.
Na pewno, ale jest lepszym rozwiązaniem od amfetaminy i mety, która robi z ludzmi gówno.
Po pół roku furania dzień w dzień jestem mocno wyniszczony i moja psychika jest naprawdę zryta nie mówiąc już o np. wątrobie. Na szczeście z tego wyszedłem i teraz przeginam jedynie z alkoholem, który jest też przejebaną sprawą.

Dobra..
Dzięki i pozdrawiam serdecznie!
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WESOŁ »
Ale nikt nie odpowiedzial na moje pytanie. Efedryna zawarta w cisie jest lewoskretna i wlasnie taki izomer jest najbardziej aktywny. Efedryna, o ktorej wy mowicie jest syntetyczna- duzo, duzo slabsza. Poza tym chce ja poprostu otrzymac a cis jest ogolnie dostepny. Takze nie potrzeba zadnej recepty.
  • 170 / 4 / 0
ten przepis przeczytalem kiedys na takiej jednej stronie czy forum pozniej pisali ze im sie wychodzila efka ze jak to sie polaczy z nadmanganien potasu i octem to paruja te wszystkie gowna jak chcecie to testujcie ale gwarancji 100% nie daje
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
WESOŁ pisze:
Efedryna, o ktorej wy mowicie jest syntetyczna- duzo, duzo slabsza.
Nonsens. Efedryna to efedryna. Nie ma znaczenia czy syntetyczna czy naturalna. Natomiast znaczenie ma oczywiście to czy lewo- czy prawoskrętna.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
Na skalę przemysłową produkuje się efedrynę w syntezie 2-etapowej:

W pierwszym etapie z aldehydu benzoesowego oraz aldehydu octowego, w wyniku asymetrycznej kondensacji acyloinowej, katalizowanej przez drożdże otrzymuje się (R)-1-hydroksy-1-fenylo-2-propanon.
W drugim etapie otrzymany keton podaje się reakcji redukcyjnego aminowania metyloaminą, przy użyciu platyny jako katalizatora, w wyniku czego powstaje D-(-)-efedryna (izomer L(+) nazywany jest pseudoefedryną) czyli (1R,2R)-2-(metyloamino)-1-fenylo-1-propanol.

A do autora tematu: w igłach Cisu występuje wiele alkaloidów, prócz Efedryny to jeszcze Taksyna i inne, no i przydało by się jeszcze dowiedzieć jakie i w jakiej ilości % one tam są.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2005 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
a tak po normalnemu ( na chlopski rozum) jak to zrobic
  • 1680 / 266 / 0
A tak na chłopski rozum to nie zrobisz tego w domu bez wiedzy chemicznej i hajsu na odczynniki. Poza tym to jest bardzo uogólniony opis syntezy, kto się chce za to zabrać znajdzie dokładny przepis w Voglu, Chemistry of Drugs lub na rhodium (https://hyperreal.info/~hydek/R/www.rho ... chemistry/).
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2006 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
paker pisze:
a tak po normalnemu ( na chlopski rozum) jak to zrobic
Jeśli zadajesz takie pytanie znaczy to że nawet gdybyś miał opis syntezy krok po kroku, a w domu wszelki potrzebny sprzęt i odczynniki, najprawdopodobniej nie dał byś rady tego zrobić, lub po prostu zrobił byś sobie krzywdę. Czy to w czasie syntezy czy spożywając produkt końcowy. Bez fachowej wiedzy nie warto interesować się praktykowaniem chemii bardziej skomplikowanej niż ekstrakcja wodna czy alkoholowa. A jeśli już się koniecznie chce to do ksiażek.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
dobra usunalem te posty wkurwilem sie poprostu
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2006 przez paker, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.