Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Moja ciotka dopiero 2 lata po ukąszeniu kleszcza poszła do lekarza, który to powiedział że na antybiotyki za pózno było, a już chodziła zygzakiem.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Opiszę swój przypadek.
Kleszczy miałem w życiu kilkadziesiąt. Po tym felernym zacząłem tracić czucie w ręce (problemy z trzymaniem noża, obsługą manetki w rowerze, przekręceniu zamka). Pierwsza kuracją antybiotykiem nie dała skutku, tutaj zrobiłem głupotę, bo brałem tabletki nieregularnie i piłem alkohol w ciągu. Towarzyszył mi ogromny lęk.
Ogarnąłem, że to nie są kurwa żarty i jak nie teraz to będę się z gównem walczył przez resztę życia.
Druga pomogła.
Zaczerwienienie będzie po każdym kleszczu, ale bardzo ważne jest obserwować, czy nie przechodzi w rumieniec! To jest kluczowe.
Szansę złapania boleriozy szacuję na 1/100(nie przytoczę badań, bo zależy też od umiejętnego wyjęcia kleszcza)
  • 9379 / 1827 / 2
@kaczmarskijacek4 w różnych częściach Polski jest więcej lub mniej kleszczy z borelioza. Być może w jednej części szansa na boreliozę jest 1 do 100 ale w innej może być 1/10
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2968 / 1601 / 35
Najwięcej na Warmii i Mazurach jest zarażonych kleszczy w północnej Wielkopolsce i Pomorzu. Wszędzie jest szansa kleszcze można złapać koło bloków także hehe wszędzie.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 4329 / 700 / 2117
@Stteetart gadałem z mamką dziś, miałem okazje zdobyć feedback odnośnie tej boleriozy i kleszcza. Faktycznie deficyt zelaża również u niej wystąpił. Co ciekawsze, w większości przypadki, które opisywałeś, miały również miejsce u niej.

Co do kleszczy, u nas jest spory wysyp, ale jakoś na razie ja nic nie załapałem. Troszkę mnie tym nastraszyłeś, bo jestem na etapie uruchamiania swojej drugiej pasji - bushcraftingu. A jak wiadomo, tam w lesie ryzyko złapania tego skurwysyństwa jest duże.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 9379 / 1827 / 2
Sprawdzałem swoje badania sprzed 3-4 lat i poziom hemoglobiny jest relatywnie wysoki. Tak samo całkiem ok wygląda RDW którego wynika jest zależny od żelaza. Wg mnie to ostatnie infekcje nadwyrężyły zapas żelaza co wpłynęło na poziom żelaza w krwi.
Jest coś takiego jak ferrytyna czy tam ferretene to magazyn żelaza w organizmie. W razie braku organizm pobiera żelazo z magazynu.
Wchodzić i głosować
  • 3245 / 617 / 0
Ojciec dostał żelazo na receptę Feroplex - ferriproteinasuccinas 40mg/15ml roztwór doustny na jeden lub dwa razy, ale nie wiem jakie miał wyniki i na co dokładnie, ciotka się tym zajmuje.
6cb4a6614b31ab1de892f1e7c3af.jpg
Bez nazwy.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9379 / 1827 / 2
Feroplex jest najlżejszy dla organizmu i dobrze tolerowany jednak cena jest relatywnie wysoka.
Tylko trzeba pamiętać, żeby nie jeść nabiału 4 godz przed i 4 godz po, nie pić kawy, herbaty i alkoholu. po jest jeszcze kilka kwestii ale to już pewnie lekarz powiedział.
Wchodzić i głosować
  • 3245 / 617 / 0
Ciotka nie wiem czy powiedziała ojcu takie zalecenia, bo jak ja powiem to będzie wiedza z sekty albo wizji narkotycznej.
  • 612 / 186 / 0
Temat napisany w stylu „steetart odkrył przyczyny chorób psychicznych, lekarze go nienawidzą” %-D

W sumie sam robiłem badania z krwi na różne cuda, testy na borelioze i inne sztuczki, niestety okazało się, że fizycznie jestem zdrów jak koń i ze świecą szukać, jedynie pierdolniety %-D ku wielkiemu niezadowoleniu rodziców, wg których „te testy to na pewno oszukane”

Ale powiem inaczej „MOŻE COŚ W TYM JEST” tylko mam jedno pytanie i to całkiem nieironicznie, wyłączając teorie spiskowe i teorię pt. „lekarze to debile” - dlaczego tych badań nie zlecają właśnie psychiatrzy / lekarze? Ktoś jest w stanie udzielić mi racjonalnej odpowiedzi?
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.