Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1661 / 1037 / 7
30 sierpnia 2020tarmenale pisze:
ale wam zazdroszczę, ze możecie chodzić. Ja na wózku wjechac na łąkę nie moge xD
Ojej... Pękło mi serce. Mimo wszystko gratuluję pogody ducha! Ludzie tak często nie dostrzegają małych rzeczy, które są bardzo istotne... Dla mnie sam fakt łażenia po góreczkach - nawet bezowocnego - jest najlepszym sposobem na utrzymanie prawidłowej higieny psychicznej.

Wierzę, że masz znajomych, którzy pomogliby rozwiązać ten problem i się najzwyczajniej w świecie podzielić, lub tak jak @Scone mówi, może warto zainwestować w mały grow kit. Roboty przy nim tyle, co nic, a można się z psylo zaprzyjaźnić na chwilę, no i nie trzeba czekać na jesień.
...również jednak nie namawiam 😊

Na razie tylko jedna osoba potwierdziła zbiór zdjęciem, do tego z wysp...
Choć ja również na wyspach, wprawdzie z zupełnie z innej strony, tak nadal nic. Obstawiam najwcześniej połowę września.
  • 3 / 4 / 0
przygody z psychodelikami oczywiście mam, ale właśnie brakuje tej przygody jakiej sa same poszukiwania, juz nie wspomne o radości ze znalezionej łysej :d
Pogodę ducha zawdzięczam tylko i wyłącznie grzybowym bogom haha
  • 1444 / 76 / 0
Ktoś Wro chce się wbrać na zbieranie?

Druga sprawa: znacie może spota w Wysowej-Zdrój?
LSD - Piękna i Bestia
  • 61 / 42 / 0
Na południu duże opady + w nocy temperatura w okolicy 8 stopni - dam znać jak wygląda sytuacja w beskidach za dzień będzie update - sprawdzę pewne miejscówki. Coś czuję że może już ruszyło.
  • 2 / / 0
Wczoraj we Wro na południu niestety nic 😢. Daj znać jak tam Scone u cb
  • 61 / 42 / 0
Obiecałem dać znać jak tam sytuacja na południu (beskidy/gorce) - tak więc grzybów są setki, jak nie tysiące - zebrałem ponad 4 kilo... prawdziwków i kurek. Niestety gatunku, który nas tutaj jednoczy nie uzbierałem nawet grama. Sytuacja dosyć dziwna bo las dosłownie tonie w grzybach, wystarczyła godzina, abym zebrał pełen plecak, a muszę przyznać że specjalnie za nimi nie chodziłem, brałem jedynie to co przy drodze. Zupełnie inaczej wygląda to na łąkach, tam gdzie do niedawna obserwowałem wiele kołpaczków i innych tego typu tworów - teraz jest praktycznie pusto. Warunki nad wyraz sprzyjające, wysoka wilgotność, odpowiednia temperatura, trawy mokre, mgły przygruntowe... Coś wymagający są nasi kosmiczni przyjaciele... Ja na ich miejscu to już bym rósł ;) No nic, może w okolicy weekendu kolejne sprawdzenie, a póki co raportujcie jak tam u Was.
  • 167 / 72 / 0
01 września 2020Scone pisze:
Druga sprawa: znacie może spota w Wysowej-Zdrój?
Też bym chętnie poznała miejscówkę w okolicy Wysowej. Póki co wszyscy dookoła suszą i marynują te swoje borowiki :alergia:
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 3481 / 738 / 9
Taa, geotagi powstawiajcie. Koordynanty geograficzne.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 187 / 23 / 0
Panowie i Panie kurki i prawdziwki, bo bylo.. lanie.

Do lysiczek potrzeba DLUGIEGO LANIA XD

ja zachaczam z buta w łąki i pastwiska górskie tuż po dlugim conajmniej 18to godzinnym laniu pzdr
Dobrze sie czujesz? To sie wyspij.
  • 8 / 6 / 0
Ema ema ten kto nie ma. Idę do mojej Narni I dam znac jak to wygląda na pomorzu. W polowie sierpnia w pewnym zacienionym dołku pojawiły się 4 lyse Ale nic więcej. Teraz pada już chyba tydzień, pewnie jeszcze za szybko Ale spacer kur*a spacer
Zablokowany
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.