lata temu na siłce się to piło z wodą po treningu teraz mam milion nazw ultra fast carbo power dekstro żeby fajnie brzmiało
17 sierpnia 2020VERBALHOLOGRAM pisze: ja napisałem o tym jednym i w jaki sposób na mnie działa....że po prostu przestaję się pocić jak przytargam zakupy na czwarte piętro....zwróć uwagę że napisałem że to chemia
Izotonik nierozerwalnie jest związany z sodem i potasem a w tych sklepowych śmieciach sodu i potasu nie ma.
17 sierpnia 2020igla83 pisze: izotonik,woda+miód+sok z cytryny+szczypta soli,
Tylko jak już kupicie sól potasowa np. o zawartości potasu 80proc to trzeba uważać bo nadmiar potasu powoduje przekurewskie zmęczenie.
Fajne są sole potasowe o zawartości potasu 20proc.
W 1 łyżeczce takiej soli masz ponad gram potasu :)
Można też majstrować że slotwinka i zubrem.
Litwinką ma po 200mg sodu/potasu/magmezu na litr a zuber kilka gram sodu i resztę.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
17 sierpnia 2020Stteetart pisze: trzeba uważać bo nadmiar potasu powoduje przekurewskie zmęczenie.
Ja kupiłem za grosze kg wodorowęglanu sodu, stosuję pół łyżeczki + pół łyżeczki witaminy C w prochu i smakuje jak lemoniada. Potas biorę na noc.
Jak przegniesz to tracisz moc, ręce i nogi robią się jak z ołowiu.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
17 sierpnia 2020Stteetart pisze: No nadmiar potasu działa negatywnie na mięśnie (w tym serce).
Jak przegniesz to tracisz moc, ręce i nogi robią się jak z ołowiu.
17 sierpnia 2020igla83 pisze: gdzieś czytałem o tych sklepowych izotonikach że są chuja warte,to zwykła woda z cukrem,w dodatku zabarwiona żeby ładnie wyglądało na półkach,łatwo zrobić domowy izotonik,woda+miód+sok z cytryny+szczypta soli,polecam,nie wygląda tak ładnie ale na pewno jest 100 razy zdrowszy.
19 sierpnia 2020VERBALHOLOGRAM pisze:17 sierpnia 2020igla83 pisze: gdzieś czytałem o tych sklepowych izotonikach że są chuja warte,to zwykła woda z cukrem,w dodatku zabarwiona żeby ładnie wyglądało na półkach,łatwo zrobić domowy izotonik,woda+miód+sok z cytryny+szczypta soli,polecam,nie wygląda tak ładnie ale na pewno jest 100 razy zdrowszy.
IMG0025A.jpg
łyżkę dużą miodu zalałem trochę gorącą wodą, resztę jakąś tam primaverą, po pół cytryny na kubek, i po pół płaskiej łyżki do herbaty, po wsypaniu soli zrobiły się jakby oka w rosole, zaraz do lodówki i wieczorem stestuję......
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany
Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.