lata temu na siłce się to piło z wodą po treningu teraz mam milion nazw ultra fast carbo power dekstro żeby fajnie brzmiało
17 sierpnia 2020VERBALHOLOGRAM pisze: ja napisałem o tym jednym i w jaki sposób na mnie działa....że po prostu przestaję się pocić jak przytargam zakupy na czwarte piętro....zwróć uwagę że napisałem że to chemia
Izotonik nierozerwalnie jest związany z sodem i potasem a w tych sklepowych śmieciach sodu i potasu nie ma.
17 sierpnia 2020igla83 pisze: izotonik,woda+miód+sok z cytryny+szczypta soli,
Tylko jak już kupicie sól potasowa np. o zawartości potasu 80proc to trzeba uważać bo nadmiar potasu powoduje przekurewskie zmęczenie.
Fajne są sole potasowe o zawartości potasu 20proc.
W 1 łyżeczce takiej soli masz ponad gram potasu :)
Można też majstrować że slotwinka i zubrem.
Litwinką ma po 200mg sodu/potasu/magmezu na litr a zuber kilka gram sodu i resztę.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
17 sierpnia 2020Stteetart pisze: trzeba uważać bo nadmiar potasu powoduje przekurewskie zmęczenie.
Ja kupiłem za grosze kg wodorowęglanu sodu, stosuję pół łyżeczki + pół łyżeczki witaminy C w prochu i smakuje jak lemoniada. Potas biorę na noc.
Jak przegniesz to tracisz moc, ręce i nogi robią się jak z ołowiu.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
17 sierpnia 2020Stteetart pisze: No nadmiar potasu działa negatywnie na mięśnie (w tym serce).
Jak przegniesz to tracisz moc, ręce i nogi robią się jak z ołowiu.
17 sierpnia 2020igla83 pisze: gdzieś czytałem o tych sklepowych izotonikach że są chuja warte,to zwykła woda z cukrem,w dodatku zabarwiona żeby ładnie wyglądało na półkach,łatwo zrobić domowy izotonik,woda+miód+sok z cytryny+szczypta soli,polecam,nie wygląda tak ładnie ale na pewno jest 100 razy zdrowszy.
19 sierpnia 2020VERBALHOLOGRAM pisze:17 sierpnia 2020igla83 pisze: gdzieś czytałem o tych sklepowych izotonikach że są chuja warte,to zwykła woda z cukrem,w dodatku zabarwiona żeby ładnie wyglądało na półkach,łatwo zrobić domowy izotonik,woda+miód+sok z cytryny+szczypta soli,polecam,nie wygląda tak ładnie ale na pewno jest 100 razy zdrowszy.
IMG0025A.jpg
łyżkę dużą miodu zalałem trochę gorącą wodą, resztę jakąś tam primaverą, po pół cytryny na kubek, i po pół płaskiej łyżki do herbaty, po wsypaniu soli zrobiły się jakby oka w rosole, zaraz do lodówki i wieczorem stestuję......
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.