Przedstawiały 2 przelane krzaki z kępkami białych pręcików. Znaków szczególnych i innych anomalii brak.
JCHS
Błąd wynikał ze zbyt dużego rozmiaru plików (limit dla nowych userów to bodaj 800 Kb). Do tego pierwszy plik był jakiś dziwny - niby 600 Kb, a nie mogłem wstawić. Skompresowałem prawie o połowę i wyszedł plik ważący... 1.1 Mb... mniejsza z tym.
Ciężko powiedzieć, co jest grane. Na pierwszy rzut oka krzaki wyglądają tylko na przelane.
Odstaw Azot i poczekaj kilka dni. Może ruszą...
Generalnie takie anomalie zdarzają się raczej indoor - na out jeszcze się nie spotkałem. W zasadzie nie pozostaje Ci nic innego, niż poczekać.
Te wióry drewna to w jakim celu? One zatrzymują wilgoć w ziemi i pewnie stąd przelanie - ja bym je usunął. Jeśli to patent na ślimaki, to są inne sposoby.
Ja bym poczekał kilka dni - jeśli nie ruszą, to wyrwij i albo wyrzuć, albo zrób makumbę.
Ryzyko posiadania 2 problematycznych krzaków jest dokładnie takie samo, jak "zwykłych".
Lepiej dmuchać na zimne i przygotować się do przyszłego sezonu. Polecam zakupić sprawdzone pod polskie niebo odmiany. Passion #1, Early Skunk, Maroc, Purple Power...
Przed Twoimi krzaczkami jeszcze z miesiąc potencjalnie wystarczająco dobrej pogody. Nie wiem, jak wyglądają teraz, ale najwyżej zbierzesz nie w pełni dojrzałe.
Następnym razem polecam wybrać odpowiednie odmiany i dobrze się przygotować do uprawy. No zacząć też trzeba zdecydowanie wcześniej.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.