twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Fotki usunięte na prośbę autora.
Przedstawiały 2 przelane krzaki z kępkami białych pręcików. Znaków szczególnych i innych anomalii brak.
JCHS
  • 12581 / 2436 / 0
Pozwoliłem sobie wstawić te fotki w poście.
Błąd wynikał ze zbyt dużego rozmiaru plików (limit dla nowych userów to bodaj 800 Kb). Do tego pierwszy plik był jakiś dziwny - niby 600 Kb, a nie mogłem wstawić. Skompresowałem prawie o połowę i wyszedł plik ważący... 1.1 Mb... mniejsza z tym.

Ciężko powiedzieć, co jest grane. Na pierwszy rzut oka krzaki wyglądają tylko na przelane.
Odstaw Azot i poczekaj kilka dni. Może ruszą...
Generalnie takie anomalie zdarzają się raczej indoor - na out jeszcze się nie spotkałem. W zasadzie nie pozostaje Ci nic innego, niż poczekać.

Te wióry drewna to w jakim celu? One zatrzymują wilgoć w ziemi i pewnie stąd przelanie - ja bym je usunął. Jeśli to patent na ślimaki, to są inne sposoby.
  • 3455 / 557 / 2
Normalna sprawa. Podam przyklad. Ja w zeszlym roku posadzilem 150 tuji i w tym roku 5-7 jest uschniete. Czasem roslina niezaleznie jaka nie wykwitnie jak nalezy.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12581 / 2436 / 0
W sumie to i tak marne szanse miałyby te krzaki na dojście. Ich stadium kwitnienia jest mocno początkowe i gdyby nagle ruszyły, to przed nimi jeszcze co najmniej miesiąc (wersja bardzo optymistyczna) kwitnienia. O tej porze to krzaki już się zbiera, albo liczy dni do dojścia.
Ja bym poczekał kilka dni - jeśli nie ruszą, to wyrwij i albo wyrzuć, albo zrób makumbę.
Ryzyko posiadania 2 problematycznych krzaków jest dokładnie takie samo, jak "zwykłych".
Lepiej dmuchać na zimne i przygotować się do przyszłego sezonu. Polecam zakupić sprawdzone pod polskie niebo odmiany. Passion #1, Early Skunk, Maroc, Purple Power...
  • 8 / 1 / 0
Przepłukałem wodą ziemię, poczekalem kilka dni i cos się ruszyło. Myślę ze głównym czynnikiem jest pogoda.. Za późno posadzone
  • 12581 / 2436 / 0
W lipcu sadzi się już raczej tylko automaty, choć u mnie w tym roku dokładnie 1 lipca wyszedł z ziemi Early Skunk. Miał rozmiar dobrego automata XXL, dał zbiór w postaci 1 L słoika i doszedł piorunująco szybko (jakieś 6-7 tygodni kwitnienia). Bynajmniej też nie należy do słabych odmian : )

Przed Twoimi krzaczkami jeszcze z miesiąc potencjalnie wystarczająco dobrej pogody. Nie wiem, jak wyglądają teraz, ale najwyżej zbierzesz nie w pełni dojrzałe.
Następnym razem polecam wybrać odpowiednie odmiany i dobrze się przygotować do uprawy. No zacząć też trzeba zdecydowanie wcześniej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.