Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 2 / 0
Polecam kwetiapinę, naprawdę działa, a jeszcze lepiej solidne zmęczenie. Co polecilibyście na odwrotny problem: ciągłą senność? Wysypiam się dobrze, stresu mam umiarkowaną ilość a ciągle bym spała. Ani kawa ani pobudzający fluanxol nie działa. Czuję się pobudzona i jednocześnie senna, okropne uczucie. Przez weekend większość czasu przesypiam, nie chce mi się ruszać z domu. Najchętniej bym uciekła w wieczny sen.
  • 376 / 43 / 0
Badania hormonalne?
Cukier w normie?
nie wierzcie w farmazony...
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
  • 8 / 2 / 0
cukier mam w normie, hormony raczej też, jeżeli to cukrzyca, to dopiero się wykluwa. Niedoczynności tarczycy też raczej nie mam, ale zrobię badania
  • 2807 / 364 / 0
Dokladnie badania hormonalne zrobic albo wgl przebadac sie morfologia crp kortyzol tsh fsh ft3 ft4 prolaktyna cukier , na uczucie sennosci zimny prysznic sprobuj
  • 8 / 2 / 0
zimny prysznic,brrr to nie dla mnie, jestem zmarzlakiem, stale mi zimno :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.