Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1455 / 598 / 0
@jab0l14

jak cos pisz na priv w wiadomosci chetnie odpowiem
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 3205 / 176 / 0
Dziedziczone przez geny, maybe, jeśli już to jest to skłonność do czegoś, co jest 100% psychologicznie zależne. Nie naprawisz tego genami. Może oceniasz ludzi zbyt szorstko?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
15 kwietnia 2019Limitbreaker pisze:
Dziedziczone przez geny, maybe, jeśli już to jest to skłonność do czegoś, co jest 100% psychologicznie zależne. Nie naprawisz tego genami. Może oceniasz ludzi zbyt szorstko?
Zbyt szorstko oceniam ludzi i zbyt szorstko oceniam samego siebie, jąkanie to takie błędne koło z którego bardzo trudno wyjść, i tak jest lepiej niż było w szkole średniej przed maturą kiedy jąkałem się tak, że musiałem załatwić sobie orzeczenie na maturę ustną.
Ktoś się jeszczewypowie co do mojego problemu?
BTW Dlaczego nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości?
Pojawia się komunikat
Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do używania tej funkcji. Aby używać tej i innych funkcji, musisz się zarejestrować lub brać udział w dyskusjach.
  • 12733 / 2466 / 0
Ja jąkałem się jako mały dzieciak - raczej tylko, kiedy byłem zdenerwowany / podekscytowany.
Minęło samo.

Z substancji, które potencjalnie mogłyby "pomóc", można by wymienić jeszcze benzodiazepiny - np alprazolam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.