21 stycznia 2019A-CoA pisze:w większych miastach apteki całodobowe i te, które zwykle mają ruch non-stop zatrudniają ochroniarzy.20 stycznia 2019jezus_chytrus pisze: Za granicą się z takimi spotkałem, ale w PL nigdy. Może zwrócili się z prośbą do firmy, która ochrania im obiekt o podesłanie 1 chłopa na akcję.
21 stycznia 2019Kermitt pisze: Jak nie masz skończonych 17 lat to będziesz sądzony na podstawie ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich przed tzw. sądem rodzinnym.
Za przestępstwo odpowiada osoba, która w momencie jego popełnienia ma ukończone 17 lat.
Co do ochroniarzy, ja mieszkam w jednym z miast wojewódzkich i ochroniarzy widuję może w 1 na 100 aptek, a i tak zwykle są to apteki połączone z drogerią, typu ten Super-Pharm.
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
27 stycznia 2019badzingla pisze:
A mi tak tylko przyszło do głowy, czy w takiej sytuacji Polizei może załatwić nakaz przeszukania mieszkania? Żeby chłopak wiedział, czego ma się spodziewać (a poza tym sama ciekawa jestem).
Tak, zgodnie z ustawą o postępowaniu w sprawach nieletnich (art. 32b) Sąd rodzinny może zarządzić przeszukanie.
21 stycznia 2019A-CoA pisze:w większych miastach apteki całodobowe i te, które zwykle mają ruch non-stop zatrudniają ochroniarzy.20 stycznia 2019jezus_chytrus pisze: Za granicą się z takimi spotkałem, ale w PL nigdy. Może zwrócili się z prośbą do firmy, która ochrania im obiekt o podesłanie 1 chłopa na akcję.
superpharm to co innego bo to drogeria
Jesli mają nagrania i kwity mogą zbić kilka zdarzeń w mocniejszy zarzut. Do tego jesli bywałeś z kimś kto też to robi mogą próbować przypiąć działanie w porozumieniu. Na bank pojdzie to do grafologa. Grunt to nie przyznawać się, i skonsultować z adwokatem. Na pozniejszych etapach (w sądzie) mozesz się przyznać jesli wyjdzie, ze mają twarde dowody. Paradoksalnie na korzyść dziala wiek, nyłeś karany? Nie, to też sie liczy. Mozesz iść na leczenie, zeznać ze jesteś uzależniony przy pierwszej sprawie to czynnik lagodzacy, przy kolejnych nie zawsze. Osobie uzaleznionej (kieruja na badania) przysluguje obrońca. Niestety tendencja jest taka, zeby uznawać ćpaków za zdrowych i wpelni swiadomych swego antyspołecznego postepowania, żeby uwalić.
Trzymaj się tam qmplu jakbyś miał jakieś pytania to wal, co będę wiedział to podpowiem.
27 stycznia 2019badzingla pisze:A mi tak tylko przyszło do głowy, czy w takiej sytuacji Polizei może załatwić nakaz przeszukania mieszkania? Żeby chłopak wiedział, czego ma się spodziewać (a poza tym sama ciekawa jestem).21 stycznia 2019Kermitt pisze: Jak nie masz skończonych 17 lat to będziesz sądzony na podstawie ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich przed tzw. sądem rodzinnym.
Za przestępstwo odpowiada osoba, która w momencie jego popełnienia ma ukończone 17 lat.
Co do ochroniarzy, ja mieszkam w jednym z miast wojewódzkich i ochroniarzy widuję może w 1 na 100 aptek, a i tak zwykle są to apteki połączone z drogerią, typu ten Super-Pharm.
Czyli czeka Cie sad rodzinny. Na moje oko grozi Ci kurator.
Powiedz ,ze masz nerwice i uzalezniles sie od benzo a nie mial Ci kto wypisac no i ,ze brales to na wlasne potrzeby TYLE
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lasvegasdriver.jpg)
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów
Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.