Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1610 / 55 / 0
A jakoś mamy szereg badań na ten temat, jak to wytłumaczysz? A nawet jak nie można tą metodą, to taki rezonans myśle że daje chociaż jakiś ogólno-szerszy obraz.

Mi na razie wyszło kilka torbieli ale co ważniejsze jakieś ogniska niskosygnałowe (prawdopodobnie odpowiadające szerszym naczyniom?)

Kolejne badanie mam za niedługo
  • 1081 / 33 / 0
Oczywiscie ze mzna zrobic poziom metabolitow kazdego wiekszego neuroprzekaznika z moczu, tak diagnozuje sie niektore choroby
  • 5 / / 0
Czy zatem badanie poziomu serotoniny lub noradrenaliny we krwi nic sensownego nie powie?

Pytam, gdyż jakiś czas temu sobie zrobiłem serotoninę (badanie krwi; "Badanie wykonano met.ELISA zestawem firmy LDN") i wyszło mi 40 ng/ml podczas gdy min jest 70, a max 270. I to jeszcze podczas brania SSRI!

Warto z sajko porozmawiać na ten temat?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.