To jedyny neuroleptyk jaki próbowałem, do tego jest on atypowy z tego co wyczytałem, ale uratował mi życie kiedy tego potrzebowałem.
Działanie mocno przeciwlękowe, rozluźniające, nasenne. Działanie jest subtelne i gradacyjne - robi się coraz spokojniej i spokojniej.
Na peaku tłumi nerwy i agresję.
Nie znamy pełnego mechanizmu działania przeciwlękowego tego leku, lecz przypuszcza się, że jest on unikalny i niezależny od antagonizmu D2/D3.
Bardzo ciekawy lek, szczególnie dla ludzi wrażliwszych; nie ścina z nóg.
Powiedziałbym nawet, że działanie jest przyjemne - zwłaszcza, gdy oczekuje się efektu uspokojenia.
Aktualnie znowu popalam bardzo dużo marihuany i się zastanawiam, czy właściwości przeciwpsychotyczne tiaprydu mogą pomóc w odstawce THC - kiedyś czytałem, że najczęściej używanymi substancjami w detoxie od marihuany są właśnie atypowe leki przeciwpsychotyczne oraz benzodiazepiny.
Tak się zastanawiam czy coś może mnie jeszcze złożyć do snu. Mitra nie, mianseryna nie, kwetiapina nie, tisercin to największy syf jaki brałem. Chyba trzeba załatwić alpre albo mj na zdrowy i spokojny sen :) wesołych świąt!
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.