Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
5 lat temu pierwsze spotkanie z Majką. Jakiś czas późniejszych poznałam kodeine i do dzisiaj utrzymuje z nią kontakt ;) Pomaga mi tworzyć i generalnie mocno mnie sama w sobie inspiruje. Swoją drogą jest tutaj ktoś jeszcze kto tworzy po opiatach?
  • 2429 / 580 / 155
Jestem uzależniona od kodeiny i morfiny od ponad 2 lat.

Dawki kodeiny dochodziły do 900 mg, a morfiny i.v. do 200-300 mg.

Abstynencja od 7 miesięcy, jestem po odwyku i się leczę.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 909 / 0
5 lat z długą przerwa, około 3 - 4 lata i wielki powrót do tramca i kody.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 60 / 7 / 0
Po 20 roku życia to tak 3 lata ostro. Zycie się sypło i jedynie ukojenie dawały leki. A teraz rekreacyjnie bardziej :]
Uwaga! Użytkownik clipper nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 917 / 235 / 0
Opioidy i opiaty biore 12 lat, połowa tego czasu to heroina na przemian z buprą, reszta z tych 12 lat to tramal,majka,koda,oxy i rc opio.W tym czasie kilka przerw ,najdłuższa około roku.W tym momencie leci drugi rok bez dnia przerwy.Jestem na 800mg trampka dziennie.
  • 415 / 54 / 0
Pół roku od trampka. Wcześniej też brałem jednak były to tableki z paracetamolem i bałem się o moją wątrobę. Kiedy odkryłem krople nie mam już problemu z wątrobą. Także biorę po 48 kropli codziennie. Na szczęście kupuje na ryczałt.
  • 1931 / 318 / 0
w sumie to od 2009
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 19 / 0
U mnie opio od 12 lat z czego 5 lat na trzezwo. Tylko heroina plus benzo.
Na poczatku palona pozniej iv. Od 2 mc pale raz na miesiac. Na poczatku leczenia bylo 110mg metadonu, potem przeszlam na bupre. Obecnie 4mg bupry.
  • 1 / / 0
Jakieś 6 / 6,5 roku. Aktualnie na metadonie.
Uwaga! Użytkownik Polja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 557 / 2
Osiem lat kodzenia. Przerwy jedno dwu miesięczne bywało codziennie teraz raz na ruski rok.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!