Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
U mnie Kariprazyna działała odmiennie od Abilify, nie powodowała lęku, niepokoju, pobudzenia, można było normalnie spać. Za to bolał mnie brzuch, co było powodem odstawienia. Kariprazynę można dzielić, ale jest o utrudnione ze względu że lek jest w postaci kapsułek. W środku jest proszek który można przesypać do pustej kapsułki żelatynowej, chociaż zaleca się kapsułki dojelitowe. Ludzie nawet wsypywali proszek do napoju i lek podobno działał. Póki co lek jest drogi i mała szansa żeby lekarz przepisał na refundację bez szczególnych wskazań.
  • 431 / 23 / 0
Czyli mówisz że reagila w przeciwieństwie do Abilify nie powoduje nasilenia lęków ;) może poproszę lekarza o nią i wskoczę na max dawkę, tylko właśnie muszę dostać refundację ;)
  • 431 / 23 / 0
27 lutego 2024hitman9 pisze:
U mnie Kariprazyna działała odmiennie od Abilify, nie powodowała lęku, niepokoju, pobudzenia, można było normalnie spać. Za to bolał mnie brzuch, co było powodem odstawienia. Kariprazynę można dzielić, ale jest o utrudnione ze względu że lek jest w postaci kapsułek. W środku jest proszek który można przesypać do pustej kapsułki żelatynowej, chociaż zaleca się kapsułki dojelitowe. Ludzie nawet wsypywali proszek do napoju i lek podobno działał. Póki co lek jest drogi i mała szansa żeby lekarz przepisał na refundację bez szczególnych wskazań.
Ile brałeś mg??
Czy zamulała Cb w wyższych dawkach, splycala emocje?
  • 2964 / 1600 / 35
Half life to 2 do 5dni biodostępność doustna powyżej 70% a dodatkowo wpływa na receptory 5h2a i 5ht2c czy ktoś z was odczuwa jakieś lekkie działanie psychodeliczne? Lek ma dobry profil tolerancji. Mieszany agonista antagonista. 🤌😮
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 7 / / 0
U mnie sertralina niwelowała działanie kariprazyny ale to u każdego inaczej.
Uwaga! Użytkownik Nemi245 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
01 marca 2024Luk890 pisze:
Ile brałeś mg??
Czy zamulała Cb w wyższych dawkach, splycala emocje?
Brałem mniej niż 1,5mg. Nie czułem zamulenia. Czy spłyca emocje nie wiem, gdyż prawie wcale ich nie odczuwam, biorę inny lek na schizofrenię. Nie odczuwałem w tej kwestii poprawy, natomiast widziałem poprawę w motywacji, aktywności. Wyjątkowo na mnie działał Abilify który poprawiał emocjonalność, ale jednocześnie wnosił niepokój, pobudzenie, lęk, bezsenność.
  • 431 / 23 / 0
@hitman9
A abilify ile brałeś mg?
  • 3 / 1 / 0
ok. 0,6mg dziennie.
  • 431 / 23 / 0
Bo tak się zastanawiam skoro abilify nie splyca emocji a kariprazyna tak samo jak abilify jest agonista dopaminy to ona też nie powinna spłycać ponieważ też podbija w pewnym sensie dopaminę...?
  • 431 / 23 / 0
Czy kariprazyna jest w postaci kuleczek w kapsułce czy proszku?? Jeśli by otworzyć kapsułkę odsypać troszkę i zamknąć to można tak łatwo dzielić dawkę czy nie??
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.