Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
U mnie Kariprazyna działała odmiennie od Abilify, nie powodowała lęku, niepokoju, pobudzenia, można było normalnie spać. Za to bolał mnie brzuch, co było powodem odstawienia. Kariprazynę można dzielić, ale jest o utrudnione ze względu że lek jest w postaci kapsułek. W środku jest proszek który można przesypać do pustej kapsułki żelatynowej, chociaż zaleca się kapsułki dojelitowe. Ludzie nawet wsypywali proszek do napoju i lek podobno działał. Póki co lek jest drogi i mała szansa żeby lekarz przepisał na refundację bez szczególnych wskazań.
  • 431 / 23 / 0
Czyli mówisz że reagila w przeciwieństwie do Abilify nie powoduje nasilenia lęków ;) może poproszę lekarza o nią i wskoczę na max dawkę, tylko właśnie muszę dostać refundację ;)
  • 431 / 23 / 0
27 lutego 2024hitman9 pisze:
U mnie Kariprazyna działała odmiennie od Abilify, nie powodowała lęku, niepokoju, pobudzenia, można było normalnie spać. Za to bolał mnie brzuch, co było powodem odstawienia. Kariprazynę można dzielić, ale jest o utrudnione ze względu że lek jest w postaci kapsułek. W środku jest proszek który można przesypać do pustej kapsułki żelatynowej, chociaż zaleca się kapsułki dojelitowe. Ludzie nawet wsypywali proszek do napoju i lek podobno działał. Póki co lek jest drogi i mała szansa żeby lekarz przepisał na refundację bez szczególnych wskazań.
Ile brałeś mg??
Czy zamulała Cb w wyższych dawkach, splycala emocje?
  • 2937 / 1592 / 35
Half life to 2 do 5dni biodostępność doustna powyżej 70% a dodatkowo wpływa na receptory 5h2a i 5ht2c czy ktoś z was odczuwa jakieś lekkie działanie psychodeliczne? Lek ma dobry profil tolerancji. Mieszany agonista antagonista. 🤌😮
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 7 / / 0
U mnie sertralina niwelowała działanie kariprazyny ale to u każdego inaczej.
Uwaga! Użytkownik Nemi245 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 1 / 0
01 marca 2024Luk890 pisze:
Ile brałeś mg??
Czy zamulała Cb w wyższych dawkach, splycala emocje?
Brałem mniej niż 1,5mg. Nie czułem zamulenia. Czy spłyca emocje nie wiem, gdyż prawie wcale ich nie odczuwam, biorę inny lek na schizofrenię. Nie odczuwałem w tej kwestii poprawy, natomiast widziałem poprawę w motywacji, aktywności. Wyjątkowo na mnie działał Abilify który poprawiał emocjonalność, ale jednocześnie wnosił niepokój, pobudzenie, lęk, bezsenność.
  • 431 / 23 / 0
@hitman9
A abilify ile brałeś mg?
  • 3 / 1 / 0
ok. 0,6mg dziennie.
  • 431 / 23 / 0
Bo tak się zastanawiam skoro abilify nie splyca emocji a kariprazyna tak samo jak abilify jest agonista dopaminy to ona też nie powinna spłycać ponieważ też podbija w pewnym sensie dopaminę...?
  • 431 / 23 / 0
Czy kariprazyna jest w postaci kuleczek w kapsułce czy proszku?? Jeśli by otworzyć kapsułkę odsypać troszkę i zamknąć to można tak łatwo dzielić dawkę czy nie??
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.