Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 171 / 6 / 0
Hej moi drodzy. Ja brałem z mietkiem wenlafaxine 150 mg i mianseryne 10 mg. Lekarka mówiła że to maksymalna dawka.
Czułem się dużo lepiej przy tym zestawie(jedyny antydepresant który działa na mnie bez skutków ubocznych, próbowałem prawie wszystkich.) Pomogło mi to wyzerować metadon i wtedy wszedłem na 225 wenli i 30 mirtazepiny. Zszedłem że 100 do 40 w ponad tydzień dobrze się czując. Od 40 zszedłem do zera od razu. Miałem czas na skręta, nie chciałem schodzić z 40 w dół bo raz już zszedłem do 5 i zacząłem znowu brać więcej. Także jak ktoś z was się źle czuje to nie powinien się obawiać, rozmawiałem z kilkoma lekarzami od uzależnień w Anglii i se Francji gdzie teraz mieszkam i mówili że nie ma problemu żeby łączyć metadon z SSRI czy wenla oby nie za dużo ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.