...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 37 / 4 / 0
To mi się przypomniała pewna historia, którą słyszałem od ziomka z medycyny, który był na praktykach w ośrodku dla chorych psychicznie. Nie wiem dokładnie gdzie, ale nieważne. Był tam koleś, który po jakiś dragach odpierdolił jakąś manianę z robotnikami, którzy mu mieszkanie remontowali. Ostatecznie wyszło, że przyjechała policja, a koleś wyskoczył przez balkon. Trafił do szpitala, a że jeszcze był pod wpływem to nie zachowywał się zbyt normalnie. Wzięli go na tydzień na obserwacje. Każda próba przekonania lekarzy, że nie jest świrem, tylko się przestraszył, a narkotyki zrobiły resztę potwierdzała tylko ich w przekonaniu, że koleś jest świrem, bo "tylko chory będzie szukał okazji, żeby udowodnić, że nie jest chory" (parafrazując twoje słowa). No także ten.
A ostatecznie wszystko dobrze się skończyło, bo koleś stwierdził, że w sumie może zostać na tej obserwacji, przemyśli swoje życie i takie tam.
  • 440 / 32 / 0
MDMA już na drugi dzień nie działa, albo działa z 5% mocy, a tutaj ktoś wyjeżdza z ciagami tygodniowymi...
  • 1016 / 97 / 0
Mam inne zdanie na ten temat, do sprawdzania w praktyce nie zachęcam. Cpun nawet na kwasie ciąg zaliczy.
The child is grown
The dream is gone
  • 37 / 4 / 0
to może inaczej. tygodniowy ciąg na bani, gdzie główną rolę odgrywa MDMA. pasuje?
  • 440 / 32 / 0
nie pasuje, bo to wciąż jeden huj, który nijak się ma do rzeczywistości i potencjalnych odwzorowań w realnych sytuacjach.
  • 1016 / 97 / 0
To może inaczej, pojęcie uzależnienia jest tak skomplikowane że przekracza twoje rozumowanie. Liczysz na to że ktoś cię pacnie po pleckach i powie że jest ok bo inni robią gorzej a ty nie jesteś wjebany. Jak nie jesteś to czemu tak usilnie szukasz potwierdzenia tego? Po co ta dyskusja? Przemyśl to sobie.
The child is grown
The dream is gone
  • 440 / 32 / 0
odniosłam się do ciągów na MDMA, nie uzależnienia.
  • 37 / 4 / 0
jakbym ci powiedział, ile ćpię, to pewnie byś się za głowę złapał, że można tak mało, bo w przybliżeniu to jest zero, błąd pomiaru. mówię o ogóle i o tym jak ogól traktuje uzależnienie i o tym, co mi się wydaje. oczywiście mogę się mylić, ale proszę bez jakiś moralizatorskich gadek, tylko konkrety.
  • 440 / 32 / 0
no wlasnie widac, ze malo, bo kto pobral wiecej i zna temat bardziej to nigdy by nie napisał "ciągi na MDMA".
  • 37 / 4 / 0
nie mówiłem też w jakim towarzystwie się obracam i twierdzę, że absolutnie możliwy jest ciąg na emce.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.