Hmm siemie lniane nawet całe robi gluta po zalaniu.
Za to można spróbować Kiśli ? Kisieli ? mniejsza, właśnie ich . Pomagają na żołądkowe sprawy.
Na ból taki typowo wrzodowy polecam Bioprazol, jak dostaniecie recke to za 0,01 zł on jest .
Thio zapijac kolą polecam .
pozdro
Przeniesiono do wątku "kodeina - substancje dodatkowe zawarte w lekach i ich wpływ na organizm; jak się przed nimi uchronić?"./pletz
khabarakH pisze:Co do ciągu to mój na Thiocodinie trwa odkąd Antidol zniknął z aptek, czyli będzie już ze 3 miesiące. Póki co, wszystko ok. Na szczęście Antidol powoli wraca, więc problem przestaje być aktualny.
Jak ćpałem kodę to brałem najczęściej thiocodin, pod koniec przy każdym kodzeniu do antka dokladałem thio. Ćpałem kodę 4,5 roku, w tym 3 lata intensywnie prawie bez przerw. Używałem miesiacami po 4-5 opakowan thio dziennie i wtedy dopadaly mnie bóle żołądka, ale mijaly jak zrobilem z tydzien przerwy od thio.
Podobno ranitydyna jest inhibitorem cyp2d6, nie polecam też środków zobojętniajacych kwas żołądkowy. Zmniejszaja one biodosteopnosć kodeiny. Nadmiar sulfo też spowalnia wchłanianie kodeiny przez swoje drazniące dzialanie, nie wiem dokładnie jak to dziala. W dawkach leczniczych ten efekt nie wystepuje.
Co do ogólnej szkodliwości preparatów z kodeina, pod koniec swojecgo ćpania filtrowalem antka przez 1 chusteczkę do nosa, do tego używałem minimum 100ml wody (razem z przelaniem osadu) i 2-3 razy dziennie pilem takie mleko. Nie wiem ile paracetamolu przyjmowałem, ale na pewno za dużo a mimo to wszytskie badania mam idealne, wątroba wcale nie ucierpiała. Zarówno próby wątrobowe jak i jej ksztalt oraz wielkość są w normie. Najbardziej ucierpiala moja psychika, ale już wszytsko sie wyprostowało :)
sortis
Ranigast nie zobojętnia kwasu żoł.adkowego tylko zmniejsza jego produkcję. Zobojętniają preparaty magnezu, wapnia, czy glinu. Dla ciekawych, węglan magezu działa przeczyszczająco w dawkach 2-4g (wg farmakopei). Sprawdzałem, działa :) MgCl2 jest prawie niewchłanialny z przewodu pokarmowego więc zwieksza ilość wody w okrężnicy i fajnie sie klocka stawia :)
Przeniesiono do wątku "kodeina - substancje dodatkowe zawarte w lekach i ich wpływ na organizm; jak się przed nimi uchronić?"./pletz
Roni Regan pisze:Czy ktoś wie, czy mozna brać Linex forte na zmniejszenie niegatywnych efektów sulfo na bebechy? Bierze się to przy antybiotykach na osłonę żołądka.
Wydzielono nowy, bardziej opisowy wątek"kodeina - substancje dodatkowe zawarte w lekach i ich wpływ na organizm; jak się przed nimi uchronić?"./pletz
idontknow pisze:nofiction pisze:No więc mimo że mam te nadżerki i polipa to wzięłam dzisiaj 10 tabletek Thicodinunofiction pisze:A to psikus.nie, kodeina działa przeciwbólowo.nofiction pisze:myślicie że jak wezmę Thicodin to umrę z bólu?? heheSpoiler:
I co z tego, że działa przeciwbólowo? To już ból brzucha nie może wystąpić? Akurat opioidy na taki rodzaj bólu gówno dają. Taka "zwykła" nospa, zadziała 10x skuteczniej przy bólu brzucha, choć składnik aktywny w nospie, nie działa przeciwbólowo, jedynie silnie rozkurcza mięśnie gładkie.
Admin, daj mu 10 warnów, powody zaraz dołączę.
:wall:
nofiction, to że teraz Cię brzuch nie bolał, to nie znaczy, że nie będzie przy następnym razie. I nie oznacza to tym bardziej, że przyjmowanie sulfogwajakolu jest bezpieczne (bo nie jest), tym bardziej przy twoim stanie zdrowia. Udowodnione jest, że sulfogwajakol może powodować wrzody, ty je masz, więc jest to jeszcze groźniejsze.
[edit]
I jak wspomniał a.a, jeśli już chcesz korzystać z kodeiny, to wybierz Antidol, Ascodan, lub Neoazarinę. Wszystko obciąża żołądek ale jest o niebo bezpieczniejsze niż leki zawierające żrące sulfogówno.
jesli zjadles po 1-2 tabletce kazdego to nic sie nie stanie, raczej.
- Antidol/Effelargan Codeine/Dafalgan Codeine/Talvosilen/Ultracod po ekstrakcji paracetamolu.
- Herbapini, Neoazarina/Sirupus Pini compositus/Sirupus Tussipini. Są niebezpieczne dla osób które nie tolerują sosny/kopru/tymianku, u mnie sam zapach kopru i tymianku wywołuje odruch wymiotny.
- Solpadeine, tylko trzeba wystarczająco szybko go rozpuścić i przefiltrować bo ma w sobie substancje które ułatwiają rozpuszczanie kofeiny i paracetamolu.
- Ardinex, Nurofen Plus.
- Ascodan (szczególnie trzeba uważać na niego przy nadciśnieniu i chorobach serca).
- Thiocodin. Tutaj chyba o skutkach ubocznych nie muszę wspominać. :)
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
ld50 kofeiny u zwierzat to 100-200 mg/kg m.c. [2], ale podejrzewam ze kodeinista ktory lubi zjesc z 450 mg kodeiny nie bylby zbytnio zadowolony ze zjedzenia okolo grama na jedna wrzute, bo jest to niczym innym jak przedawkowaniem. wisienka na torcie jest jeszcze paracetamol, ktorego w 100% nie odfiltrujemy.
dlatego tez solpadeine postawilbym pomiedzy preparatami ziolkowymi, a tymi z NLPZ, niemniej jednak nie ma to juz znaczenia, bo odtad wszystkie preparaty wlacznie z nim w dol w ciagu doprowadza szybko do wyniszczenia organizmu. oczywiscie z dodatkowa korekta w ktorej thiocodin leci do gory, choc osobiscie go nienawidze i tez go oceniam najgorzej ze wszystkich. no ale powiedzmy ze usadowilbym go nizej niz ziolka (wyzej gdybysmy rozdawali bonusowe punkty za ekonomicznosc). no i neoazarina sama w sobie powinna dostac level-up, bo syropki maja jeszcze alkohol czy cukier.
inna opcja to zostanie uberchemikiem i rozkminienie jak z tjokoszokow mozna tanio i bezstratnie uzyskac czysta kodeine - mielibysmy bezsprzecznie wygranego, bo najlatwiej dostepne, w najwyzszej dawce do zakupu jednorazowo i najtansze.
[1] https://www.sigmaaldrich.com/content/da ... 750pis.pdf
[2] DOI:10.1002/j.1552-4604.1967.tb00034.x - dodatkowo to badanie wspomina zgon po 400 mg kofeiny, co prawda IV.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".