Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 9362 / 1818 / 2
Str 21

A zeby nie bylo tak rozowo druga praca nt sajdow.

I jako ciekawostka
http://nootropy.pl/2015/11/06/kreatyna- ... brain-fog/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 164 / 21 / 0
Witam, jestem osobą aktywną na siłowni i mimo nawet najlepiej dopiętej diety boleśnie odczuwam mikrourazy, a przy tym silne zmęczenie umysłowe. Chcę zakupić lub stworzyć dobrą potreningówkę składającą się głównie z odpowiednich aminokwasów. Interesuje mnie: co dokładnie mam brać, dlaczego i w jakich proporcjach? Chcę żeby moja potreningówka była skuteczna i optymalna w kosztach. Wszelnie pomysły i propozycje mile widziane :)
  • 1016 / 97 / 0
Jak nie wiesz jak siłownia może powodować zmęczenie psychiczne to spróbuj w jednym tygodniu bić rekordy w martwym ciągu, przysiadach i wyciskaniu, tylko zrób chociaż 1.5-2 x swoją wagę, potem normalny trening i powiedz jak się czujesz.
Stawiam że za mało snu i węglowodanów po treningu albo za mało białka ogólnie, aminokwasy to mit chyba że jesteś na diecie auschwitz to rzeczywiście możesz mieć jakieś braki.
The child is grown
The dream is gone
  • 220 / 11 / 0
bierzesz coś na pobudzenie przed lub w trakcie treningu?
poza tym Twoje objawy wygladają na zwykłe przetrenowanie, wrzuć na luz na miesiąc i wszystko wróci do normy.
Imo aminokwasy, żeby miały sens trzeba jeść kilogramami tygodniowo, w innym wypadku to placebo plus kasa w błoto
  • 34 / 3 / 0
kup sobie dobre białko + carbo ewentualnie vitargo dodaj kreatyne i pij po treningu wlicz to w bilans i nie zawracaj sobie glowy innymi rzeczami,
co do zmeczenia psychicznego tez uwazam, ze to przetrenowanie, odpusc, pociagnij jakies lekkie fbw przez miesiac dwa i bedzie si
  • 542 / 37 / 0
mało sprytne jest branie kreatyne po treningu, ale jak ktos chce to niech bierze po.
Przed zdecydowanie lepiej, bo można wykorzystać potencjał - więcej energii, siły itp.

nie rozumiem jak mozna komus polecac zakup białka, a tym bardziej węgli.

ta kasę co masz wyjebac na bialka to kup za to lepiej piersi z kury.

Skupić się na diecie.

A jak ktos czuje sie zmeczony treningiem i cwiczy fbw to najwidoczniej ten tryb trenowania nie jest dla ciebie. Split jest zdecydowanie mniej meczący.

I teraz przyznaję, że dziwiło mnie jak trening moze meczyc psychicznie, ale jak wyobraze sobie fbw to faktycznie az mnie odrzuca haha

Jak ktos chce chodzic na silke i nie meczyc sie jakos wybitnie to tylko split. Treningi są mocno ukierunkowane i przynajmniej dla mnie dają dużo radości.
  • 9362 / 1818 / 2
18 stycznia 2018hertz pisze:
mało sprytne jest branie kreatyne po treningu, ale jak ktos chce to niech bierze po.
Przed zdecydowanie lepiej, bo można wykorzystać potencjał - więcej energii, siły itp.

nie rozumiem jak mozna komus polecac zakup białka, a tym bardziej węgli.

ta kasę co masz wyjebac na bialka to kup za to lepiej piersi z kury.

Skupić się na diecie.

A jak ktos czuje sie zmeczony treningiem i cwiczy fbw to najwidoczniej ten tryb trenowania nie jest dla ciebie. Split jest zdecydowanie mniej meczący.

I teraz przyznaję, że dziwiło mnie jak trening moze meczyc psychicznie, ale jak wyobraze sobie fbw to faktycznie az mnie odrzuca haha

Jak ktos chce chodzic na silke i nie meczyc sie jakos wybitnie to tylko split. Treningi są mocno ukierunkowane i przynajmniej dla mnie dają dużo radości.
Juz Ci kiedys tlumaczylem, ze pora brania kreatyny nie ma znaczenia.

[mention]Architekt[/mention] rozpisz diete.
Wchodzić i głosować
  • 202 / 15 / 0
Miałem kiedyś podobny problem, czułem się przemęczony. BCAA po treningu, wiele jest opinii, ja używam bo czuje działanie, mniejsze zakwasy i czuje się mniej wyczerpany na drugi dzień. Oczywiście najważniejsza jest odpowiednia dieta, może też za ciężkie treningi robisz, ja robiłem po 7 ćwiczeń na jedną partię, gdy zmieniłem na push-pull to czuje się o wiele lepiej, pamiętaj też aby dobierać ciężar tak żeby mieć zawsze ze 2 powt. zapasu, jak ćwiczysz za każdym razem do upadku, to bardzo obciąża OUN
  • 9362 / 1818 / 2
Wchodzić i głosować
  • 1095 / 34 / 0
20 stycznia 2018Mleczarz pisze:
Miałem kiedyś podobny problem, czułem się przemęczony. BCAA po treningu, wiele jest opinii, ja używam bo czuje działanie, mniejsze zakwasy i czuje się mniej wyczerpany na drugi dzień. Oczywiście najważniejsza jest odpowiednia dieta, może też za ciężkie treningi robisz, ja robiłem po 7 ćwiczeń na jedną partię, gdy zmieniłem na push-pull to czuje się o wiele lepiej, pamiętaj też aby dobierać ciężar tak żeby mieć zawsze ze 2 powt. zapasu, jak ćwiczysz za każdym razem do upadku, to bardzo obciąża OUN
7 ćwiczeń na partię? Pojebało? i ile tych serii na każde ćwiczenie?

[mention]NieZaczynaj[/mention], jeszcze raz znajdę taką wypowiedź na forum, a dostaniesz kolejnego warna za brak kultury /black goku
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...