Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 620 / 10
Nie wiem, ale wyjęcie tabletek z kieszeni jest mniej przypałowe, niż wyjęcie ich od dupy strony.
Gdyby nie zaglądali do gaci, to każdy by tak przemycał ćpanie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2429 / 584 / 155
[mention]STR88[/mention] Haha, wspominałam już o tym w temacie ,,Lot samolotem''.
Podszedł do mnie żołnierz i pyta: ,,Any things in pockets?'' (Miałam tam alprę, klona, hydroksyzynę i MPH. :-D)
Ja myślę ,,Już po mnie...'', ale odpowiadam z kamienną twarzą: ,,No, nothing.''.
I mnie przepuszcza. :-D

Gorzej, jakby sami zechcieli sprawdzić, ale widocznie wyglądałam (o dziwo w tamtym stanie) na dość wiarygodną. :-D
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.