Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 5087 / 875 / 0
[mention]Stteetart[/mention] demonizuje cały czas benzo do wyłaczania stimów i podłącza pod to Etizolam. Skoro etizolam nie jest klasyczną benzodiazepiną, może mieć inny profil działania ( nie tak destruktywny jak to autor opisuje ). Dużo osób zachwala to benzo do wyłączania stimów. Ja mam dalej pozytywne zdanie o nim.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 4894 / 853 / 0
Ja także , jest po prostu niezawodny i żadna inna benzodiazepina nie wprowadza takiego rozlużnienia mięśni i ogólnego spokoju i harmoinii co eti. Wrzucając ciut więcej utula do snu w 20min.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
Trzymajmy się ogólniej - diazepiny.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 9346 / 1815 / 2
13 stycznia 2018ledzeppelin2 pisze:
[mention]Stteetart[/mention] demonizuje cały czas benzo do wyłaczania stimów i podłącza pod to Etizolam. Skoro etizolam nie jest klasyczną benzodiazepiną, może mieć inny profil działania ( nie tak destruktywny jak to autor opisuje ). Dużo osób zachwala to benzo do wyłączania stimów. Ja mam dalej pozytywne zdanie o nim.
Nikt tu niczego nie demonizuje.
Pomijajac szereg zmian w ukladzie GABA, wszelakie GABAergiki hamuja neurogeneze, synapsogeneze o blokowaniu wielu czynnikow rozwojowych (np cytokin)) nie wspomne.

Mala ciekawostka- opatentowano pirydo-tieno benzo

https://pl.espacenet.com/publicationDet ... 02A1&KC=A1
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1409 / 88 / 2
Tienobenzodiazepiny też podpadają pod prawo analogowe bzd?
action movie:gun:
  • 5087 / 875 / 0
Raczej tak, skoro tieno jest np. etizolam .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.