bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
tur3k pisze:Meh, jak dobrze że tego gówna już nie tykam (bupra obecnie, w planach test fentasia). Ile hajsu na to poszło i ile problemów przez to przyszło to chuj boli na samą myśl.
Za 3 miesiące wejdzie kolejna nowelizacja ustawy, są już jakieś artykuły na jej temat? (chodzi konkretnie o ilość kodeiny w opakowaniu). Czy tylko ja o tym pamiętam? :rolleyes:
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Takie cos znalazlem https://dopalator.info/Thread-Nowa-ustawa-w-2017-roku
"W myśl proponowanych przepisów w Polsce bez recepty możliwa byłaby sprzedaż opakowania lub opakowań zawierających w sumie 150 mg kodeiny."
Mam nadzieje ze jak zostaną same male paczki to zeby ceny nie podniesli
Klepsydra pisze:Dlaczego fent a nie majka/acM/brown? Doskonale wiesz, że z fentem nie będzie mniej kłopotów niż z kodą, będziesz go sobie podawał co 30 minut? Na żadnym detoksie nie uratują Cię przed turboskrętem.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
Nie było mię. (Pewnie nie zauważyliście) Ale już jestem. Ale zaraz znowu sobie pójdę, bo mam tyyyle zajęć, bo przecież nie ćpam. :D
Cześć, chłopacy w każdym razie. :)
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.