Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2971 / 251 / 0
@Łaciata: gdyby nie Maska to w sumie o czymś takim bym nawet nie pomyślał :retarded: Zdarzają mu się czasem dobre pomysły, gorzej z ich przekazem/wykonaniem.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 3215 / 418 / 0
no bardzo dobry pomysł
"elo za 15 minut zarzuce potencjalnie śmiertelny miks, także wiesz ..."
naprawdę uważasz, że to jest w jakikolwiek sposób sensowne ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
jest bo pare razy urotawano mi juz życie
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 3215 / 418 / 0
pomijając już kwestie wartości twojego życia, bo nie do tego owy wątek służy

Jest to wyłącznie obciążaniem kogoś swoimi problemami. Niczym więcej. Ty nie chcesz pomóc, ani sobie samemu ani nikomu innemu - ty chcesz zwiększyć margines błędu żeby móc więcej przyjebać. Być może chcesz jeszcze otoczyć się wianuszkiem tobie podobnych pojebów, ażeby czuć się mniej wyobcowany. Jesteś totalnie wyalienowany nawet w tak patologicznych przybytkach jak hyperreal przez to co robiłeś sobie i wciąż chcesz sobie robić - ani ten wątek, ani nic innego już Ci nie pomoże.
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 19 / 0
- "Dobry wieczór Pani, Ł***** z tej strony. Chciałbym poinformować, że Pani syn właśnie przedawkował i prosił mnie, abym mu udzielił pierwszej pomocy. Jednak jestem takim chujem, że pozwolę mu zdechnąć. Numer otrzymałem z HR. Nick Pani syna to ce dziewięć ha trzynaście en. Proszę się bliżej zapoznać ze stażem od roku 2010.. w celu identyfikacji zwłok w przypadku zwęglenia syn zostawił próbkę spermy, śliny moczu, kału, linie papilarne oraz list pożegnalny w 30 językach, prócz polskiego...

Hejjoooo"

To forum schodzi na psy

Mnie Mascadore dajesz do zrozumienia, że nie umiesz ćpać, nie umiesz dobrać odpowiedniej dawki przez co musisz angażować osoby drugie.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2016 przez C9H13N, łącznie zmieniany 1 raz.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 5874 / 1213 / 43
Ciekawe co na to papież Franciszek.
+ za pomysłowość.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2027 / 504 / 0
Maskaradore za bardzo kombinujesz.
1. Instalujesz na telefonie z androidem aplikacje Message Delay Express.
2. Piszesz sms'a z prośbą o pomoc, podajesz gdzie jesteś, co przedawkowałeś ustawiasz godziny wysłania, na te same o 5 minut ustawiasz też alarm żeby mieć czas na anulowanie.

Jak wszystko będzie dobrze to anulujesz wysłanie sms'ów. Jak stracisz przytomność czy będziesz tak ućpany, że nie podołasz wykonać dwóch kliknięć to się wyślą i pewnie ktoś zadzwoni albo przyjdzie.

Podobny motyw można byłoby zastosować do poinformowania swojego adwokata/ rodziny / grupu przestępczej w ciągu max 24h od zatrzymania. Tylko trzeba byłoby użyć bramki sms z opóźnieniem i pilnować się codziennie aby zaznaczyć swoją obecność. %-D
  • 766 / 136 / 6
Maskaradore pisze:
Spoiler:
Byle obyło się bez sytuacji w której zadzwoni do mnie/kogokolwiek osoba, której nie lubię/nie chcę wspierać/nie podejrzewa posiadanie mojego numeru. Idea jest pozytywna, ale jest tu paru zwyrodnialców, co tylko czeka na numer telefonu ofiary.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 1107 / 52 / 0
Maskaradore pisze:
jest bo pare razy urotawano mi juz życie
Ja pierdole jak można było to tak spierdolić :wall:
Chuj na kaczych łapach
  • 4 / / 0
Jak dla mnie zbytnio przekombinowane - brzmi to jakbyś specjalnie chciał się tak ujebać by potem przeżywać jak to ci ktoś życia nie uratował. A i przed przedawkowaniem musisz się wyspowiadać gdzie jesteś itd - równie dobrze możesz z oddzielnego prepaida i fona wzywać karetkę przed przyćpaniem - jak nie umierasz do przyjazdu to nie ty wzywałeś w razie czego
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.