Najlepiej zrób dłuższą przerwę albo spróbuj sajko jak ktoś tutaj radzi, bo inaczej możesz zacząć jarać codziennie, albo przerzucić się na dopki
prawda, pamiętajcie o złotej zasadzie: KTO NIE ROBI PRZERWY TEN SZYBKO TRACI NERWY /JS-C
Naukowcy z McGill University w Montrealu odkryli, że THC w małych dawkach może służyć jako środek antydepresyjny i wytwarzający serotoninę. Stwierdzono również, że zbyt duże dawki THC mogą pogorszyć objawy depresji.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Przerwa spowodowana trochę tym, że to już była przesada, nie da się wszystkiego załatwić będą zjaranym... Po drugie studiuję i taki tryb życia był niesprzyjający. A i samo palenie nie dawało już tyle radości i relaksu co na początku. Teraz trzeba było spalić dużo więcej, a efekty były marne. Sama nie wiem po co tyle paliłam, skoro tak to wyglądało. Czyli ewidentnie mi już to szkodziło, bo niczego logicznego w takim postępowaniu nie ma.
Początkowo bardzo mi tego brakowało, było podkurwienie, bezsenność delikatna. Po jakimś miesiącu zdałam sobie sprawę, że coraz rzadziej myślę o paleniu- najczęściej po piwku przychodzi ciśnienie, ale do pokonania. No i z czasem, jak przestało mi tego brakować tak często, zauważyłam też minusy palenia i obiektywnie, bo na trzeźwo, przekalkulowałam sobie plusy i minusy i wydaje mi się, że dzieki temu nie będę już z paleniem przesadzać, bo widzę, że to się mija z celem.
Teraz miałam juwenalia, postanowiłam wziąć sobie sztuke i zobaczyć po pierwsze jak podziała po takiej przerwie i po drugie czy znowu od nowa uznam, że to jest tak zajebiste, że warto przepieprzać na to ponad połowę kasy kosztem spotkań ze znajomymi np.
Działanie na pewno lepsze niż przed przerwą, fajnie spędzony czas, ALE teraz mam takie podejście, że od czasu do czasu fajnie, jak człowiek zapomni jak to jest czuć ten nieogar i śmiać się z bezsilności ze znajomymi. Od czasu do czasu. Palenie się skończyło i planuję póki co latać co chwilę 'na zakupy'.
Czyli ogólnie stwierdzam, że przerwy są dobre.
Po latach badań nad marihuaną (stosowaną medycznie i rekreacyjnie) i rozmów z pacjentami, wydaje się, że ludzie nie używający konopi mogą być zagrożeni niedoborem kannabinoidów. Niektórzy ludzie potrzebują kannabinoidów, takich jak THC, CBD i innych, aby normalnie i zdrowo żyć. Nie chodzi przy tym o przejście przez życiu na haju, ale raczej o zapewnienie tego, czego organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. To kwestia jakości życia. Osoby te nie powinny być pozbawione kannabinoidów, tak jak nikt nie powinien doświadczać niedoborów substancji odżywczych. Całkiem możliwe, że medyczne konopie mogą być najbardziej przydatnym środkiem leczenia różnych ludzkich chorób i dolegliwości, oraz znaczącym czynnikiem profilaktycznej ochrony zdrowia. Dobrze wiedzieli o tym mieszkańcy starożytnych Indii, Chin i Tybetu.
Mam postanowienie: nie częściej niż raz na tydzień, i zamierzam się tego trzymać. Aż znajomy się dziwił że odmawiam lufy
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
robisz cos czego sie boisz, robisz to regularnie, rozwijasz swoje zycie na trzezwo, mj jako nagroda
jeszcze jeden pomysl, yoga + mj = wczucie w cialo, na co dzien, wiekszy grounded, wyprostowanie, dbanie o postawie itd.
Miałem takie chore rozkminy, to nie klepie, za słabo, za długo ten temat smażę i przez to nie klepie męczyło mnie to strrraszliwie, retrospekcja pomogła.
Odkąd mam na to wyjebane lepiej mi się żyje, dragami nie można żyć bo się to robi chore, trudne ale możliwe do opanowania trzeba mieć podejście i nastawienie.
Jeśli macie problemy ze snem polecam kropelki ziołowe nervosolu do herbatki z kozłka lekarskiego :) super sprawa.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.