Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 242 / 13 / 0
Właśnie zastanawiam się czy zamieszkać w tym spierdolonym Szczecinie bo 5lat mieszkałem czy wrócić w okolice rodziców do jeszcze bardziej brzydkiej Bydgoszczy
  • 1794 / 124 / 0
Mi też się Szczecin mega nie podoba :S. Pochodzę ogólnie z Goleniowa i tam bym chciał po studiach zamieszkać, piękne miasteczko. Jak wrócisz do Bydgoszczy będziesz miał blisko do Azuza, jak do Szczecina to do mnie :).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 38 / / 0
Pytanie od nowicjusza - koda nadaje się do wyjścia w ludzi, jak to u was wygląda?
Ostatnio zgrzany siedziałem trochę z niczego nieświadomym współlokatorem i gadka średnio się kleiła, na dniach dostaje wypłatę i w moim zakładzie pracy jest taka tradycja, że idziemy po pracy trochę pochlać - zamiast się zachlewać coś bym sobie wrzucił, wszyscy i tak będą zjarani, albo najebani.
My abandoned narcotics have abandoned me.
  • 292 / 31 / 18
O Szczecin, rodzinne okolice. Polecam aptekę na Dąbiu, tam gdzie Netto. Chyba, że akurat trafi się stara suka z ciemnymi, krótkimi włosami, co rzuca tjokodyn z całej siły i pyta się za każdym razem obrażonym tonem - czy coś jeszcze. Każdy inny sprzedaje tyle tjokodinów ile tylko dusza zapragnie :yay: :yay: :yay: !

Ps. Nie podoba mi się tytuł.
  • 2964 / 250 / 0
ambiwalencja pisze:
Ps2 - nie warto się spieszyć z wyjazdem spod apteki autem, o mało co miałabym czołowe z jakimś starym dziadem %-D
Po co się spieszyć.. przecież pierwsza paczka zawsze jest 'na miejscu' coby nie jechać jak wariat(ka) na skręcie rozpierdalając ludzi jak w Carmageddonie, dopiero kolejne na wynos :D
uu pisze:
Ps. Nie podoba mi się tytuł.
Mnie też.

Edyta: zmieniono nazwę, każda knajpa będzie miała inną nazwę, pod koniec każdej mile widziane propozycje nazwy nowej.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 292 / 31 / 18
tur3k pisze:
Edyta: zmieniono nazwę, każda knajpa będzie miała inną nazwę, pod koniec każdej mile widziane propozycje nazwy nowej.
I dobrze. Nowa nazwa lepsza.
  • 356 / 7 / 3
W Poznaniu też sobie nic nie robią z nowej ustawy, ewentualnie chcą wydać tylko jedno opakowanie, ale to ma miejsce już od dłuższego czasu, o dowód osobisty zapytano mi się tylko raz, nie wiem czy kobieta patrzyła wtedy na wiek, czy na dane osobowe, a może na moje popierdolone zdjęcie z piercingiem w ustach(tak, zezwolono na wydanie, co dla mnie na chwile obecną też jest dziwne).
Jednego razu kobieta wydała 2 opakowania, ale na 2 różnych paragonach, i można ją uznać za najmądrzejszą, bo doskonale wie że w Poznaniu apteki są co 150m, czasem stoi jedna, a po drugiej stronie ulicy druga.
uu pisze:
tur3k pisze:
I dobrze. Nowa nazwa lepsza.
To twoje zdjęcie?
Nie rozgniatasz, hehe ? %-D
  • 292 / 31 / 18
onaJegoMac pisze:
Jednego razu kobieta wydała 2 opakowania, ale na 2 różnych paragonach, i można ją uznać za najmądrzejszą, bo doskonale wie że w Poznaniu apteki są co 150m, czasem stoi jedna, a po drugiej stronie ulicy druga.
Ostatnio właśnie gadałam o tym z aptekarką, zaczęło się pytaniem czy wyda 2 opakowania, a skończyło na rozmowie na temat nieudolnego rządu :D. Przecież jeśli bym nie uzbierała tych 3 sztuk w odległości 300 metrów ode mnie to pójdę z 2 km dalej, gdzie są razem z 4 apteki. Ogólnie rzecz biorąc, mam mieszane uczucia co do tej ustawy. Widząc z 16-latka można odmówić wydania mu thiocodinu, acodinu czy co tam jeszcze. Ale jeśli w aptece mu nie sprzedadzą, to czy nie będzie przypadkiem tak, że zacznie szukać czegoś podobnego lub mocniejszego w innych miejscach.
onaJegoMac pisze:
To twoje zdjęcie?
Nie rozgniatasz, hehe ? %-D
Moje, pamiętne zdjęcie. Nie rozgniatam, po kilku razach doszłam do wniosku, że lepsze są w całości :).
  • 1794 / 124 / 0
Dzisiaj pomogłem z dobrego serduszka kumplowi w przeprowadzce, za co zostałem mimo moim protestów wynagrodzony. No cóż. Jak dają to bierz. 450 właśnie się ładuje :).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 38 / / 0
300mg pierwszy raz, high hopes :listen:
piwo się chłodzi
My abandoned narcotics have abandoned me.
Zablokowany
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.