Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 242 / 13 / 0
Właśnie zastanawiam się czy zamieszkać w tym spierdolonym Szczecinie bo 5lat mieszkałem czy wrócić w okolice rodziców do jeszcze bardziej brzydkiej Bydgoszczy
  • 1794 / 124 / 0
Mi też się Szczecin mega nie podoba :S. Pochodzę ogólnie z Goleniowa i tam bym chciał po studiach zamieszkać, piękne miasteczko. Jak wrócisz do Bydgoszczy będziesz miał blisko do Azuza, jak do Szczecina to do mnie :).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 38 / / 0
Pytanie od nowicjusza - koda nadaje się do wyjścia w ludzi, jak to u was wygląda?
Ostatnio zgrzany siedziałem trochę z niczego nieświadomym współlokatorem i gadka średnio się kleiła, na dniach dostaje wypłatę i w moim zakładzie pracy jest taka tradycja, że idziemy po pracy trochę pochlać - zamiast się zachlewać coś bym sobie wrzucił, wszyscy i tak będą zjarani, albo najebani.
My abandoned narcotics have abandoned me.
  • 292 / 31 / 18
O Szczecin, rodzinne okolice. Polecam aptekę na Dąbiu, tam gdzie Netto. Chyba, że akurat trafi się stara suka z ciemnymi, krótkimi włosami, co rzuca tjokodyn z całej siły i pyta się za każdym razem obrażonym tonem - czy coś jeszcze. Każdy inny sprzedaje tyle tjokodinów ile tylko dusza zapragnie :yay: :yay: :yay: !

Ps. Nie podoba mi się tytuł.
  • 2976 / 256 / 0
ambiwalencja pisze:
Ps2 - nie warto się spieszyć z wyjazdem spod apteki autem, o mało co miałabym czołowe z jakimś starym dziadem %-D
Po co się spieszyć.. przecież pierwsza paczka zawsze jest 'na miejscu' coby nie jechać jak wariat(ka) na skręcie rozpierdalając ludzi jak w Carmageddonie, dopiero kolejne na wynos :D
uu pisze:
Ps. Nie podoba mi się tytuł.
Mnie też.

Edyta: zmieniono nazwę, każda knajpa będzie miała inną nazwę, pod koniec każdej mile widziane propozycje nazwy nowej.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 292 / 31 / 18
tur3k pisze:
Edyta: zmieniono nazwę, każda knajpa będzie miała inną nazwę, pod koniec każdej mile widziane propozycje nazwy nowej.
I dobrze. Nowa nazwa lepsza.
  • 356 / 7 / 3
W Poznaniu też sobie nic nie robią z nowej ustawy, ewentualnie chcą wydać tylko jedno opakowanie, ale to ma miejsce już od dłuższego czasu, o dowód osobisty zapytano mi się tylko raz, nie wiem czy kobieta patrzyła wtedy na wiek, czy na dane osobowe, a może na moje popierdolone zdjęcie z piercingiem w ustach(tak, zezwolono na wydanie, co dla mnie na chwile obecną też jest dziwne).
Jednego razu kobieta wydała 2 opakowania, ale na 2 różnych paragonach, i można ją uznać za najmądrzejszą, bo doskonale wie że w Poznaniu apteki są co 150m, czasem stoi jedna, a po drugiej stronie ulicy druga.
uu pisze:
tur3k pisze:
I dobrze. Nowa nazwa lepsza.
To twoje zdjęcie?
Nie rozgniatasz, hehe ? %-D
  • 292 / 31 / 18
onaJegoMac pisze:
Jednego razu kobieta wydała 2 opakowania, ale na 2 różnych paragonach, i można ją uznać za najmądrzejszą, bo doskonale wie że w Poznaniu apteki są co 150m, czasem stoi jedna, a po drugiej stronie ulicy druga.
Ostatnio właśnie gadałam o tym z aptekarką, zaczęło się pytaniem czy wyda 2 opakowania, a skończyło na rozmowie na temat nieudolnego rządu :D. Przecież jeśli bym nie uzbierała tych 3 sztuk w odległości 300 metrów ode mnie to pójdę z 2 km dalej, gdzie są razem z 4 apteki. Ogólnie rzecz biorąc, mam mieszane uczucia co do tej ustawy. Widząc z 16-latka można odmówić wydania mu thiocodinu, acodinu czy co tam jeszcze. Ale jeśli w aptece mu nie sprzedadzą, to czy nie będzie przypadkiem tak, że zacznie szukać czegoś podobnego lub mocniejszego w innych miejscach.
onaJegoMac pisze:
To twoje zdjęcie?
Nie rozgniatasz, hehe ? %-D
Moje, pamiętne zdjęcie. Nie rozgniatam, po kilku razach doszłam do wniosku, że lepsze są w całości :).
  • 1794 / 124 / 0
Dzisiaj pomogłem z dobrego serduszka kumplowi w przeprowadzce, za co zostałem mimo moim protestów wynagrodzony. No cóż. Jak dają to bierz. 450 właśnie się ładuje :).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 38 / / 0
300mg pierwszy raz, high hopes :listen:
piwo się chłodzi
My abandoned narcotics have abandoned me.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.