Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 520 / 18 / 0
Prowokacja dziennikarska zwalnia ich z odpowiedzialności karnej, niestety. Skurwesyny no, jacy oni są żałośni, to marne "budowanie napięcia" na końcu filmu doprowadziło do mnie do głośnego śmiechu. :rolleyes:
  • 1987 / 108 / 0
Powiedzcie mi - to TTV to jest na pewno TVN? Nie oglądam TV to nie wiem co jest co.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 326 / 33 / 0
To co się zaczyna dziać ostatnio robi się chore :nuts:
Dodatkowo tak jak SCR napisał, pokazywanie losowych wątków,
zdj. dawania w żyłę i cząsteczka THC, materał ma jeszcze bardziej otępić widzów i pokazać hajpka jak najgorzej się da. A szkoda bo informacje tu zawarte edukują jak minimalizować szkody, a za to rząd nie ma zamiaru się brać bo przecież zamiast edukacji lepiej wsadzać ćpunów za kraty.
  • 3961 / 149 / 0
czego sie spodziewaliscie po mass mediach?
niedojebanie genetyczne
  • 326 / 33 / 0
Niestety dokładnie tego :scared: najbardziej należy im pogratulować odkrycia że narkotyki a szcególnie heroinę da sie kupic :wall: W sumie marudzić można jeszcze więcej, ale po co, i tak ludzie posłuchają autorytetów z TVN czy innych komercyjno-polityczno-masowych kanałów.
  • 106 / 5 / 0
dobrym trzeba byc jełopem żeby sprzedawać przez neta hel komuś kto założył konto na forum 2 godziny wcześniej, w dodatku biorac pod uwagę ilu tu miskow siedzi to co dopiero dziennikarzy szukajacych taniej sensacji. chyba że sami to zaaranzowali ale watpie.
  • 77 / 3 / 0
thomer pisze:
Prowokacja dziennikarska zwalnia ich z odpowiedzialności karnej, niestety. Skurwesyny no, jacy oni są żałośni, to marne "budowanie napięcia" na końcu filmu doprowadziło do mnie do głośnego śmiechu. :rolleyes:
Nie rozumiem. Weszli w posiadanie nielegalnej substancji =złamali prawo.
Może jakieś zawiadomienie do prokuratury?
  • 3961 / 149 / 0
nie znam sie na prawie ani nie chce mi sie sprawdzac ale cos kiedys mi sie obilo, ze prowokacja rzadzi sie innymi prawami, faktycznie.
niedojebanie genetyczne
  • 570 / 9 / 0
diler na alfie chyba byl

i sprzedawal nakrpaianą bfem %-D
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 545 / 8 / 0
W sumie dziennikarska prowokacją to pikuś. Gorzej z Policyjną..
Luk.low@interia.pl
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.