Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 989 / 76 / 0
Moim zdaniem człowiek, który decyduje się na przyjęcie substancji psychoaktywnej, w jakimkolwiek celu, ma w sobie coś dziecinnego. W większym lub mniejszym stopniu. Czasem subtelnym, niedostrzegalnym. Czasem w rażącym.

My, dzieci z dworca HYPERREAL.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 190 / 1 / 0
A tam takie pierdolenie, generalizowanie i szufladkowanie. Nic dobrego z tego tematu nie wyniknie. :P W każdym razie widzę, że dużo osób traktuje dziecinność jako coś złego.
Moim zdaniem człowiek, który decyduje się na przyjęcie substancji psychoaktywnej, w jakimkolwiek celu, ma w sobie coś dziecinnego.
Coś w tym jest moim zdaniem. Ciekawość "świata", chęć próbowania i empirycznego poznawania. :)
DivideaD pisze:
w sumie ja też jestem dziecinny... ja pierdolę, nieobgryzampaznokci, masz już dwa przypadki potwierdzające Twoją regułę.
%-D
Nie sądź, a nie będziesz sądzony! :old:
  • 1392 / 10 / 0
Ćpanie potrafi zmienić charakter. A czy komuś po ostatecznym zakończeniu ćpania, które go zmieniło, udało się wrócić całkowicie do siebie sprzed zaczęcia narkotykowej przygody? Ciekaw jestem, dawać. Bo aktualnie nie wierzę, że to w ogóle możliwe.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 3899 / 240 / 13
Nie bo obok ćpania dzieje się wiele dodatkowych wydarzeń, które mają wpływ na charakter człowieka, poza tym, mija czas, człowiek siłą rzeczy staje się inny.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1 / / 0
co to znaczy dziecinny? to jak sie jest spiętym, nadętym bufonem to sie jest dojrzałym?
narkotyki moim zdaniem zmieniają tylko spojrzenie na świat
  • 1392 / 10 / 0
Parathormon pisze:
Nie bo obok ćpania dzieje się wiele dodatkowych wydarzeń, które mają wpływ na charakter człowieka, poza tym, mija czas, człowiek siłą rzeczy staje się inny.
Dobra, tu masz rację, więc weźmy pod uwagę cechy charakteru nabyte stricte przez ćpanie. Choć to też łatwe nie będzie, więc nie zdziwi mnie brak konkretów.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 2652 / 382 / 0
Jak zaczynasz brać w wieku dojrzewania (jak większość tutejszych użytkowników bo była taka ankieta) wtedy gdy mają miejsce zmiany hormonalne, to ćpanie zaburzy Ci tę gospodarkę hormonalną. Zobacz ile jest tu osób skrajnie niedojrzałych, tacy którzy zatrzymali się na pewnym etapie.

Nie będę wymieniać nicków. Większość będzie wiedziała o kogo chodzi, nie trudno takich dostrzec. Cechy nabyte przez ćpanie? Ewentualnie cechy nabyte w okresie ćpania, coś co się kształtowało wraz z braniem narkotyków. Przyznać jednak muszę, że ćpanie wykształtuje w Tobie pewne umiejętności, których wcześniej nie miałeś lub nie potrafiłeś z nich korzystać.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
Takie jak na przykład podejrzliwość.
narkotyki są fajne
słucham ALCMDZ
"dam ci rade pierdol zielsko bo ci zielsko dziury w mózgu bierz giebla i idź na imprezę ziom"
  • 823 / 11 / 1
Blue_Berry pisze:
Przyznać jednak muszę, że ćpanie wykształtuje w Tobie pewne umiejętności, których wcześniej nie miałeś lub nie potrafiłeś z nich korzystać.
Jakie np,, ? :-D (bo na razie nic nie zauważyłem)
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 2652 / 382 / 0
Poważnie nie wiesz? %-D

Skrajna manipulacja, kradzieże, oszustwa, wyłudzanie, radzenie sobie z policją/sądem, wszelkie możliwe sposoby na zdobycie pieniędzy itd.

Rzecz jasna wszystko negatywne. Jak ktoś znajdzie pozytywne to proszę tu wypisać.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.