420alldaylong pisze:420alldaylong pisze:
...Do tego płyn Flexit Liquid,
Ten Animal Flex to ma raczej podobne składniki, nie wiem czy jest sens póki co go łączyć z tym co jem. Ale może ogólnie dobry. Jak skończy mi się Flexit to pomyślę o nim.
Póki co jem dodatkowo 1g 2 razy dziennie MSM. Jakaś tam poprawa jest ale na razie na granicy placebo.
Przykładowo co podaje producent na etykiecie:
Kompleks substacji odbudowujacych stawy: 3000 mg
Kompleks natłuszczajacy powierzchnie stawowe: 1000 mg
Kompleks wpierajacy stawy: 1000 mg
Glukazamina
Oto ta Twoja tajemnicza formuła Universala:
Kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe: 1000 MG
Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego)
Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych (m.in.: kwas mirystynowy, palmitynowy, Oleinowy, laurynowy)
Kwas hialuronowy
Kompleks substancji odbudowujących stawy: 3000 MG
Glukozamina ( jako HCl, siarczan Kcl)
Hydrolizat żelatyny
Siarczan chondroityny A (CSA)
Siarczan chondroityny B (CSB)
Kompleks wspierający stawy: 1000 MG
Ekstrakt z korzenia imbiru (gingerols, shagaols)
Ekstrakt z kurkumy (kurkumina)
Wyciąg z drzewa Boswellia (kwas boswelinowy)
Kwercetyna
Bromelaina
Źródło jak i pełen skład Animal Flex: http://www.sfd.pl/sklep/Universal_Nutri ... s2377.html
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
420alldaylong pisze:Chłopie, wszystko jest jasne i musi być podane.
Powiedz mi w takim bądź raźie co to jest za substancja "kompleks substancji odbudowujących stawy" albo "kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe" ? Jakos universal nie napisał dokładnego składu tego kompleksu wiec nie wiesz co w nim sie znajduje...
Inny przykład ostatnio była afera ze do odżywek białkowych dodają soje... To też było jasne i podane dla zwykłego kowalskiego??
W kompleks substancji odbudowujących stawy wchodzi:
3000 MG
Glukozamina ( jako HCl, siarczan Kcl)
Hydrolizat żelatyny
Siarczan chondroityny A (CSA)
Siarczan chondroityny B (CSB)
W kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe wchodzi:
1000 MG
Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego)
Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych (m.in.: kwas mirystynowy, palmitynowy, Oleinowy, laurynowy)
Kwas hialuronowy
Jedyne co tu jest nie do końca jasne to ta "Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych" ale te najważniejsze i tak są wymienione.
Swoją drogą w tym preparacie nie ma MSM, w którym to pokładam spore nadzieje.
1. Jest w składzie MSM dimetylosulfon (MSM)
I nie denerwuj mnie, masz tu caly sklad http://sklep.kfd.pl/universal-animal-fl ... p-226.html prosze
kompleks substacji odbudowujacych stawy, kompleks natłuszczajacy powierzchnie stawowe to nie jes tto co ty wymieniles... kur** ale mi Cie zal bedzie sie kłocił chociaż wiem ze ja mam racje robie w odzywkach calkiem sporo
sniffem?
dojapnie?
szpachelką nakładać?
czy pędzlem rozsmarować po powierzchni...?
Cogito ergo sum - Kartezjusz
420alldaylong pisze:To ja chyba jakiś dziwny jestem, to MSM w dawkach 3g dwa razy dziennie zaczyna na mnie działać! Cały czas piję Hyalutidin, Flexit i całą resztę supli co były wymienione przeze mnie wcześniej, do tego wygrzewam stawy codziennie i widzę ogromną poprawę, dużo mniej "trzaskają" mi stawy, ból barku też coraz mniejszy. Zajebiście :D
Nikt Ci nie powiedzial ze to nie bedzie działać, ale przy prawdziwy urazie stawowymi te odżywki nic by nie dały mogą one co najwyżej wspomóc regeneracje
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.