Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 466 / 10 / 0
420alldaylong pisze:
420alldaylong pisze:

...Do tego płyn Flexit Liquid,

Ten Animal Flex to ma raczej podobne składniki, nie wiem czy jest sens póki co go łączyć z tym co jem. Ale może ogólnie dobry. Jak skończy mi się Flexit to pomyślę o nim.

Póki co jem dodatkowo 1g 2 razy dziennie MSM. Jakaś tam poprawa jest ale na razie na granicy placebo.
Universal ma swoja orgnialna recepture, której nie poda w 100% dlatego 90% kulturystów w polsce kupuje tylko tą odżywke na stawy... Wiec jestem ciekaw jak ty porównałeś składniki...

Przykładowo co podaje producent na etykiecie:
Kompleks substacji odbudowujacych stawy: 3000 mg
Kompleks natłuszczajacy powierzchnie stawowe: 1000 mg
Kompleks wpierajacy stawy: 1000 mg
Glukazamina
  • 1203 / 21 / 0
Chłopie, wszystko jest jasne i musi być podane.
Oto ta Twoja tajemnicza formuła Universala:

Kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe: 1000 MG
Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego)
Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych (m.in.: kwas mirystynowy, palmitynowy, Oleinowy, laurynowy)
Kwas hialuronowy
Kompleks substancji odbudowujących stawy: 3000 MG
Glukozamina ( jako HCl, siarczan Kcl)
Hydrolizat żelatyny
Siarczan chondroityny A (CSA)
Siarczan chondroityny B (CSB)
Kompleks wspierający stawy: 1000 MG
Ekstrakt z korzenia imbiru (gingerols, shagaols)
Ekstrakt z kurkumy (kurkumina)
Wyciąg z drzewa Boswellia (kwas boswelinowy)
Kwercetyna
Bromelaina

Źródło jak i pełen skład Animal Flex: http://www.sfd.pl/sklep/Universal_Nutri ... s2377.html
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 466 / 10 / 0
420alldaylong pisze:
Chłopie, wszystko jest jasne i musi być podane.
Niestety nic nie jest jasne i najważniejsze składniki nie są podane...
Powiedz mi w takim bądź raźie co to jest za substancja "kompleks substancji odbudowujących stawy" albo "kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe" ? Jakos universal nie napisał dokładnego składu tego kompleksu wiec nie wiesz co w nim sie znajduje...

Inny przykład ostatnio była afera ze do odżywek białkowych dodają soje... To też było jasne i podane dla zwykłego kowalskiego??
  • 1203 / 21 / 0
Jezu... Przecież to jest jasne:
W kompleks substancji odbudowujących stawy wchodzi:
3000 MG
Glukozamina ( jako HCl, siarczan Kcl)
Hydrolizat żelatyny
Siarczan chondroityny A (CSA)
Siarczan chondroityny B (CSB)

W kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe wchodzi:
1000 MG
Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego)
Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych (m.in.: kwas mirystynowy, palmitynowy, Oleinowy, laurynowy)
Kwas hialuronowy

Jedyne co tu jest nie do końca jasne to ta "Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych" ale te najważniejsze i tak są wymienione.

Swoją drogą w tym preparacie nie ma MSM, w którym to pokładam spore nadzieje.
  • 466 / 10 / 0
japie***** aż mi żal ciebie gosciu
1. Jest w składzie MSM dimetylosulfon (MSM)

I nie denerwuj mnie, masz tu caly sklad http://sklep.kfd.pl/universal-animal-fl ... p-226.html prosze
kompleks substacji odbudowujacych stawy, kompleks natłuszczajacy powierzchnie stawowe to nie jes tto co ty wymieniles... kur** ale mi Cie zal bedzie sie kłocił chociaż wiem ze ja mam racje robie w odzywkach calkiem sporo
  • 61 / 1 / 0
...a jak to brać...
sniffem?
dojapnie?
szpachelką nakładać?
czy pędzlem rozsmarować po powierzchni...?
:cool: :*)
DLACZEGO ŻYJĘ W KRAJU W KTÓRYM WSZYSCY CHCĄ MNIE ZROBIĆ W H.... Scio me nihil scire - Sokrates
Cogito ergo sum - Kartezjusz
  • 720 / 12 / 0
msm to bajka - praktycznie placebo.
  • 1203 / 21 / 0
To ja chyba jakiś dziwny jestem, to MSM w dawkach 3g dwa razy dziennie zaczyna na mnie działać! Cały czas piję Hyalutidin, Flexit i całą resztę supli co były wymienione przeze mnie wcześniej, do tego wygrzewam stawy codziennie i widzę ogromną poprawę, dużo mniej "trzaskają" mi stawy, ból barku też coraz mniejszy. Zajebiście :D
  • 466 / 10 / 0
420alldaylong pisze:
To ja chyba jakiś dziwny jestem, to MSM w dawkach 3g dwa razy dziennie zaczyna na mnie działać! Cały czas piję Hyalutidin, Flexit i całą resztę supli co były wymienione przeze mnie wcześniej, do tego wygrzewam stawy codziennie i widzę ogromną poprawę, dużo mniej "trzaskają" mi stawy, ból barku też coraz mniejszy. Zajebiście :D
Wcale nie, poprostu nie udowodniono naukowo ze MSM działa... Tak samo jest z glukozamina niby nie dziala efekt plecebo, ale to czemu miliony ludzi stosuje ją w codziennej diecie?? Na mnie np bardzo dobrze dziala sama glukozamina za 8zł i nie mam żadnych problemów ze stawami...
Nikt Ci nie powiedzial ze to nie bedzie działać, ale przy prawdziwy urazie stawowymi te odżywki nic by nie dały mogą one co najwyżej wspomóc regeneracje
  • 257 / 11 / 0
Skoro lepiej to pewnie nie to co ja znam. Bolące stawy, Reumatolog, test na borelioze, dodatni, antybiotykoterapia i tersz czekanie 3 miesiące na zrobienie badan na przeciwciała. To tak a propos jak za długo bolą stawy, zmęczenie, bóle głowy częstsze niż wcześniej, Stany podgoraczkowe. Nie wpadlabym na to sama, Reumatolog powiedziała, że w wuj dużo ludzi choruje na borelioze, tylko, że trafiają właśnie do niej, jak juz bolą stawy zbyt długo.. Pierwszy kleszcz w życiu. Rok temu. Badania dopiero miesiąc temu.
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.