420alldaylong pisze:420alldaylong pisze:
...Do tego płyn Flexit Liquid,
Ten Animal Flex to ma raczej podobne składniki, nie wiem czy jest sens póki co go łączyć z tym co jem. Ale może ogólnie dobry. Jak skończy mi się Flexit to pomyślę o nim.
Póki co jem dodatkowo 1g 2 razy dziennie MSM. Jakaś tam poprawa jest ale na razie na granicy placebo.
Przykładowo co podaje producent na etykiecie:
Kompleks substacji odbudowujacych stawy: 3000 mg
Kompleks natłuszczajacy powierzchnie stawowe: 1000 mg
Kompleks wpierajacy stawy: 1000 mg
Glukazamina
Oto ta Twoja tajemnicza formuła Universala:
Kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe: 1000 MG
Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego)
Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych (m.in.: kwas mirystynowy, palmitynowy, Oleinowy, laurynowy)
Kwas hialuronowy
Kompleks substancji odbudowujących stawy: 3000 MG
Glukozamina ( jako HCl, siarczan Kcl)
Hydrolizat żelatyny
Siarczan chondroityny A (CSA)
Siarczan chondroityny B (CSB)
Kompleks wspierający stawy: 1000 MG
Ekstrakt z korzenia imbiru (gingerols, shagaols)
Ekstrakt z kurkumy (kurkumina)
Wyciąg z drzewa Boswellia (kwas boswelinowy)
Kwercetyna
Bromelaina
Źródło jak i pełen skład Animal Flex: http://www.sfd.pl/sklep/Universal_Nutri ... s2377.html
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
420alldaylong pisze:Chłopie, wszystko jest jasne i musi być podane.
Powiedz mi w takim bądź raźie co to jest za substancja "kompleks substancji odbudowujących stawy" albo "kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe" ? Jakos universal nie napisał dokładnego składu tego kompleksu wiec nie wiesz co w nim sie znajduje...
Inny przykład ostatnio była afera ze do odżywek białkowych dodają soje... To też było jasne i podane dla zwykłego kowalskiego??
W kompleks substancji odbudowujących stawy wchodzi:
3000 MG
Glukozamina ( jako HCl, siarczan Kcl)
Hydrolizat żelatyny
Siarczan chondroityny A (CSA)
Siarczan chondroityny B (CSB)
W kompleks natłuszczający powierzchnie stawowe wchodzi:
1000 MG
Olej lniany (50% kwasu alfa linolenowego)
Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych (m.in.: kwas mirystynowy, palmitynowy, Oleinowy, laurynowy)
Kwas hialuronowy
Jedyne co tu jest nie do końca jasne to ta "Firmowa mieszanka kasów tłuszczowych" ale te najważniejsze i tak są wymienione.
Swoją drogą w tym preparacie nie ma MSM, w którym to pokładam spore nadzieje.
1. Jest w składzie MSM dimetylosulfon (MSM)
I nie denerwuj mnie, masz tu caly sklad http://sklep.kfd.pl/universal-animal-fl ... p-226.html prosze
kompleks substacji odbudowujacych stawy, kompleks natłuszczajacy powierzchnie stawowe to nie jes tto co ty wymieniles... kur** ale mi Cie zal bedzie sie kłocił chociaż wiem ze ja mam racje robie w odzywkach calkiem sporo
sniffem?
dojapnie?
szpachelką nakładać?
czy pędzlem rozsmarować po powierzchni...?
Cogito ergo sum - Kartezjusz
420alldaylong pisze:To ja chyba jakiś dziwny jestem, to MSM w dawkach 3g dwa razy dziennie zaczyna na mnie działać! Cały czas piję Hyalutidin, Flexit i całą resztę supli co były wymienione przeze mnie wcześniej, do tego wygrzewam stawy codziennie i widzę ogromną poprawę, dużo mniej "trzaskają" mi stawy, ból barku też coraz mniejszy. Zajebiście :D
Nikt Ci nie powiedzial ze to nie bedzie działać, ale przy prawdziwy urazie stawowymi te odżywki nic by nie dały mogą one co najwyżej wspomóc regeneracje
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.