Oczywiscie jesli terapeuta nie ejs,t waszym, wyborem a wyborem rodziców czy włądzy to nie widze sensu w pełnej otwarftości gdyzdo niczego ona nie prowadzi w takich przypadkach więc mówuimy wtedy tylkko to co nleży i wymaga sięod nas do powiedzenia w takich sytuacjach. Choćźpowiem że sciemnianie na dłuzszą metę to ciezka sprawa i każdy dobry terapeuta przynajmniej sam dla siebie załąpie że nie leczymy się a gramy.
Ja z terapeutami nigdy nie miałem oporów mówić jak jest, pełna szczerość ale na grupie/społeczności blokada. Nie potrafię jej przeskoczyć.
Blue_Berry pisze: Jakbyś powiedział, że dilujesz to terapeuta miałby prawo powiadomić policję.
Ustawa o zawodzie psychologa (terapeutów też ona dotyczy) mówi, że wyjątkiem od zachowania tajemnicy zawodowej może być sytuacja kiedy : "poważnie jest zagrożone zdrowie, życie klienta lub innych osób " Trzeba by mocno naciągnąć w praktyce ten zapis żeby podciągnąć pod to dilerkę. Na tej zasadzie to dilerów skazywano by nie za sam handel a za narażenie na utratę życia z art. 160 kk.
Fakt: ''przez kilka miesiecy od rana do wieczora zastanawialem sie jak dorwac kogos kto mnie okradl i obrazil, poderznac mu gardlo, porabac cala jego rodzine siekiera, spalic jego DOM, obciac mu glowe i wrzucic moje zdjecie na facebooka, trzymajacego jego leb z podpisem TRZEBA MNIE NIE BYLO WKURWIAC a nastepnie wbic sobie noz w serce''
U psychiatry powiedzialem tak: ''Przez kilka miesiecy myslalem o samobojstwie.''
O narkotykach opowiadalem normalnie. Oni mieli na to wyjebane.
xzx
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.