Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2775 / 39 / 0
świadek nie może odmówić odpowiedzi na pytanie poza drobnymi wyjątkami, które mogą np narazić go na odpowiedzialność karną
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 402 / 4 / 0
Rozumiem 13 letni gimbus debil bez doświadczenia,
ale myślałem że userzy hypka z pewnym stażem są świadomi że jedyna odpowiedzią na pytania powinno być : nie wiem, nie pamiętam, zapomniałem, byłem pijany i nie mam pewności, odmawiam odpowiedzi ze wg że udzielenie jej mogło by narazić mnie lub osobę z mojej rodziny na odpowiedzialność karną i tak dalej.. Niestety jak widać jest inaczej
wiewi2@bk.ru
  • 402 / 4 / 0
Tym bardziej że przesyłka była dawno temu, a sprawa nie dotyczyła skurwialego dilera dresa oszusta tylko pewnie kolesa takiego jak każdy z nas, który chciał se dorobić na imprezę odsprzedajac nadwyżkę leku :cry:
br0w4r pisze:
Niestety debil nie sieją,.
Masz całkowitą rację, można ich rozpoznać przez avatar z Ferdynandem Kiepskim :-?
wiewi2@bk.ru
  • 27 / / 0
BS pisze:
świadek nie może odmówić odpowiedzi na pytanie poza drobnymi wyjątkami, które mogą np narazić go na odpowiedzialność karną
nie skumałem, że jest w charakterze świadka. No to jebane "nie wiem"/"nie pamiętam". Nie pamiętać wolno.
TYLE I WSZYSTKO.
  • 4024 / 375 / 951
Uprzejmie przypominam, że jesteśmy w dziale Prawo, nie Etyka.
  • 402 / 4 / 0
Dokładnie, nie może odmówić ALE może i ma prawo nie pamiętać, zapomnieć, nie być pewien

Tym bardziej że pies sam pytał o depresję co daje już nam gotową wymówke :
Mówisz, tak miałem depresję byłem na lekach i piłem dużo alkoholu wtedy i nie bardzo pamiętam co wtedy robiłem ani czy coś takiego zamawialem ale tego leku jak Pan mówił? Seleredyna? Seledyna? To nie kojarzę... :grin:
Ewentualnie jeśli sytuacja wymaga to dodać.. A to pewnie jakaś pochodna heroiny? To jest ja takich rzeczy nie tykam i nie mam zamiaru...:mrgreen:
prawda? Prawda w 100 %..
helu browar nie tyka
wiewi2@bk.ru
  • 261 / 16 / 0
Pokolenie Ł.K, prosiłabym o nieoddzielanie prawa od etyki, zwłaszcza w tym wypadku. Założyciel tematu został niemal ukamionowany, choć nikt pierwszy kamieniem rzucić nie powinien.
wiewi2 pisze:
Mówisz, tak miałem depresję byłem na lekach i piłem dużo alkoholu wtedy i nie bardzo pamiętam co wtedy robiłem ani czy coś takiego zamawialem ale tego leku jak Pan mówił? Seleredyna? Seledyna? To nie kojarzę... :grin:
Ewentualnie jeśli sytuacja wymaga to dodać.. A to pewnie jakaś pochodna heroiny? To jest ja takich rzeczy nie tykam i nie mam zamiaru...
No jasne. Mógł się pucnąć do Parkinsona, to może "dilerowi" przyklepali by opiekę nad chorym... :nuts:
Schowaj lepiej fujarkę, wujku dobra rada. Jeśli sprawa dotyczy nielegalnego handlu lekami o ciekawym zastosowaniu pozamedycznym, rzekomą chorobę trzeba poświadczyć odpowiednim kwitem. A leki psychotropowe mieszane z alkoholem kwalifikują na Komisję Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, ta zaś na leczenie.

Palenie głupa w zestawieniu z numerem dokumentu odbiorcy przesyłki to słaby pomysł (to nie jest, kurwa, gołąb - nie potrzeba im waszych nazwisk na kopercie, poste srante). No i co miałby na tym zyskać nasz przyjaciel, nieostrożny diler?

Pieprzenie o pochodnych heroiny mogłoby się nie sprawdzić z prostej przyczyny: przeciętny śledczy może zwyczajnie nie wiedzieć, jaki to niebezpieczny i nielegalny narkotyk MATKA się w owym leku kryje i pytanie o heroinę uznać za zorientowanie w temacie.
:retarded: pochodna czegoś mocnego i nielegalnego
:retarded: twarde narkotyki
:retarded: heroina!

I co na tym zyskałby nasz przyjaciel, nieostrożny diler?

Skądinąd przestraszony br0w4r na pewno zyskuje +1000000 na wiarygodności jako bajarz...

Koleżka zaplusował szczerością i dzięki temu ma spokój, a słuchając waszych złotych rad przybiliby mu handel włosami łonowymi papieża w ramkach z koksu z kambodżańską mafią i gwałt na listonoszu.
wiewi2 pisze:
Tym bardziej że przesyłka była dawno temu, a sprawa nie dotyczyła skurwialego dilera dresa oszusta tylko pewnie kolesa takiego jak każdy z nas, który chciał se dorobić na imprezę odsprzedajac nadwyżkę leku :cry:
GRUBY ARGUMENT. Koleś "pewnie jak każdy z nas" chciał iść na imprezę, więc sprzedał na lewo tabletki i zrobił to na tyle sprytnie, że wpadł, a ten okrutny, nielojalny br0w4r nie wziął winy na siebie, nie kłamał, żeby mieć przejebane, tylko POWIEDZIAŁ PRAWDĘ. Jak on mógł? Przecież diler nie chodził w dresie! Przecież NIKT NIGDY NIE POWINIEN ponosić odpowiedzialności za swoje czyny!

Nie rozumiem z jakiej paki taki browar z cyframi w nazwie miałby się martwić losem obcego krętacza, który chyba wiedział co robi, bawiąc się w aptekarza i jednocześnie naraził samego zainteresowanego. Czemu miałby odpowiadać za nierozgarnięcie sprzedawcy? Czy, gdyby zakrztusił się tabletką i umarł, diler przyszedłby na pogrzeb? Czy są spokrewnieni? Był jakiś seks?
FajnieJest pisze:
diler bedzie mial przejebane przez ciebie.
Wyrwane z kontekstu brzmi jak żart.
W pełnym zdaniu brzmi jak żart.
Ale to nie jest, kurwa śmieszne, patole, że opierdalacie typa za coś takiego.
Więzienna lojalność się ćpakom włączyła.

Czemu nie umoralniacie w ten sposób użytkowników, którzy np. wjebali w ćpanie innych, pozarażali hacefałami, byli za meblościanką, gdy kolega przedawkował?

PS. A jeśli on jednak chodził w dresach????
http://www.youtube.com/watch?v=ap1637Dh_Oc
810 stawek dziennych za to!
  • 4024 / 375 / 951
muertogatito pisze:
Pokolenie Ł.K, prosiłabym o nieoddzielanie prawa od etyki, zwłaszcza w tym wypadku.
Cóż, choćbym chciał nie da się, skoro prawo zawsze z jakiejś etyki wynika. Niemniej chodziło mi o to samo, co KapitanowiAizenowi - posty nie odnoszące sie do prawa, zawierające gołe oceny moralne nie powinny się tu znaleźć. Posty takie jak Twój - merytoryczne, w których etyka i prawo występują powiązane tak jak w życiu, są jak najbardziej na miejscu.
  • 657 / 8 / 0
Po chuj wy robiecie sobie przypal z jakims poste restante jak zamawiacie legalne rzeczy? Co zeby mama nie zobaczyla ze cpacie prochy? Kurwa gimbaza jak stąd do Uralu
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1141 / 9 / 0
wiewi2 pisze:
br0w4r pisze:
Niestety debil nie sieją,.
Masz całkowitą rację, można ich rozpoznać przez avatar z Ferdynandem Kiepskim :-?
Poproszę o warna, za cytowanie słów, których nie miałem napisanych w żadnym poście.
Mi dają sprawiedliwie, to proszę o sprawiedliwe potraktowanie kolegi.

1. to cytat Twoich słów z innego wątku: http://talk.hyperreal.info/konwersja-ga ... l#p1424631
2. takie sprawy zgłaszać należy np. w Skarżypycie, nie tu
Ostatnio zmieniony 03 września 2013 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: objaśnienie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.