Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 222 / / 0
U mnie sporym problemem podziwiania wizuali po DXM jest tzw "Trzecie oko". Mam wtedy wrażenie że patrzę przez powieki, a jak czymś przykryję oczy to mam widok jakiejś tkaniny jak pod mikroskopem. Wizuale to zwykle kolory i kształty, jednak po dłuższym relaksie przy muzyce pojawiają się wizje które mają charakter dziwnego snu lub wspomnień- Przy wysokich dawkach jest w moim przypadku OOBE.
Halucynacje nigdy mi się nie zdarzyły po samym DXM, jednak po Fenyloetyloaminach z DXM wystąpiły bardzo silne i wyraziste halucynacje wraz zaburzeniami świadomości.
  • 56 / / 0
wdowa94 pisze:
U mnie sporym problemem podziwiania wizuali po DXM jest tzw "Trzecie oko". Mam wtedy wrażenie że patrzę przez powieki, a jak czymś przykryję oczy to mam widok jakiejś tkaniny jak pod mikroskopem. Wizuale to zwykle kolory i kształty, jednak po dłuższym relaksie przy muzyce pojawiają się wizje które mają charakter dziwnego snu lub wspomnień- Przy wysokich dawkach jest w moim przypadku OOBE.
Halucynacje nigdy mi się nie zdarzyły po samym DXM, jednak po Fenyloetyloaminach z DXM wystąpiły bardzo silne i wyraziste halucynacje wraz zaburzeniami świadomości.
Mam to samo- przez zamknięte oczy widzę, jak podróżuję i wszystko jest bardzo realne. OOBE towarzyszy mi oczywiście za każdym razem, co jest chyba najprzyjemniejsze w tym wszystkim :)
Halucynacji po zażyciu samego dxm nigdy nie miałam- co innego, jak brałam mixa z benzą.
  • 285 / 2 / 0
Niekoniecznie wszystko, ale spora, naprawdę spora część wizji zależy od tego co siedzi nam w pamięci krótkotrwałej. Ja lubię sobie obejrzeć po raz n-ty film "Into The Wild" (swoją drogą jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem, Chris moim mentorem, PO-LE-CAM) czy nawet jakieś przyrodnicze o jelonkach/barankach/czymkolwiek przed deksowaniem. Cokolwiek, czym chcecie sobie tą pamięć zapchać, ale astralnego klimatu i tak się nie pozbędziecie, ale kto by chciał się go pozbywać?

A pod koniec tych wakacji, pracując w magazynie sklepu internetowego kleiłem etykiety do lakieru do paznokci (8 godzin %-D), a wieczorem zarzuciłem deksa. Chyba nie muszę mówić, że byłem lekko zawiedziony tym, co widziałem, choć zdarzyły się jakieś wyjątki :-D
  • 183 / 10 / 0
To prawda. Pamięć krótkotrwała odgrywa pierwszoplanową rolę. Ale u mnie na przykład, cholernie często pojawia się wizja, w której leże pod szumiącymi drzewami i oglądam liście. A czasem, przy głębokim skupieniu, trafiam do czegoś w rodzaju pomieszczenia o ścianach zbudowany z inteligencji (ciężko to opisać).
Ogólnie rzecz biorąc zaobserwowałem, że to właśnie skupienie ma olbrzymi wpływ na ilość wizji. Czym bardziej jesteśmy uspokojeni, wyciszeni - tym mocniej otwiera się "Trzecie Oko" i pełniejsze wizje zostają nam ujawnione.
Ogólnie w trakcie tripu z reguły olewam wizje i skupiam się na medytacji, ale sporo w pamięci zostaje i po przebudzeniu jest co wspominać, a po takich głębokich medytacjach to wizje i doznania potrafią naprawdę zaskakiwać.
Pozdrawiam, życzę kolorowych tripów ;-)
"Nie rozpamiętuj, nie myśl, nie zastanawiaj się, nie medytuj, nie analizuj, pozostaw umysł w naturalnym stanie"
  • 56 / / 0
Ja najczęściej latam nad jakimiś polami i lasami, czuję w brzuchu jak się unoszę (jakbym się huśtała na huśtawce)
  • 203 / / 0
Najwięcej razy ukazywały mi się obrazy z różnych miejsc. Safari, pustynia, to Australia, góry itd. Miewałem też nie raz kompletne abstrakcje z połączeniem uczucia jakbym się bujał na bujawce. Pamiętam, że raz jak leżałem na łóżku i miałem zamknięte oczy to widziałem za sobą wielki rosnący balon, który podnosił moja głowę. Balon ten zmieniał co sekundę swój kolor, a ja na głos powtarzałem te kolory :D
Do odważnych trip należy :)
  • 24 / / 0
Byłem kostką brukową, którą jakiś facet zabrał ze stosu i układał na chodniku. Aby uciec przemieszczałem swoją swiadomość z jednej kostki do drugiej, aby się wydostać na brzeg. Wszystko dokładnie widziałem z perspektywy tego kawałku granitu %-D
  • 183 / 10 / 0
To jest dobre :D
Dobrze, że Cię nie zamurował...
"Nie rozpamiętuj, nie myśl, nie zastanawiaj się, nie medytuj, nie analizuj, pozostaw umysł w naturalnym stanie"
  • 12 / / 0
1 plateu - nic się nie dzieje, kompletne noody, stwierdzam ze bezsensu brać dawki żeby się lekko odurzyć
2 plateu - tu już dla mnie jest spoko ( dawka około 30 tabs / 450mg ) - brak CEV'ów, obraz lekko zniekształcony, ogólnie faza dobra do pracy, życia codziennego, dobry speed i humorek )
3 plaetu - zaczyna się od 60tabs (900mg) - tu już jest kosmos, pojawiają się u mnie halucynacje przy otwartych/zamkniętych oczach.
Przykład fazy :
Leżałem na łóżku i faza już była gruba i chciałem włączyć światło, wstałem z wyra i nagle haluny się pojawiły że pokój cały w meblach, stoły krzesła mnie zastawiły. Nie tylko je widziałem ale i czułem!!! Dało się przez nie "przeniknąć" jak przez gumową substancje. Jedno z ciekawszych doświadczeń. Dawka najlepsza jak dla mnie najlepsza, dopiero od tej dawki DXM jest godny uwagi jak dla mnie. Polecam dla odważnych.
4 plateu - nie doszedłem, boję się szczerze co się może dziać na takim poziomie, jak już na 3 jest naprawdę grubo.
  • 2310 / 11 / 0
Sprobowalem w zyciu kilkudziesieciu substacji psychedelicznych i nigdy nie mialem lepszych wizji niz po DXM, tyczy sie to tez CEV,ow .

Nie, nie mam powiazan z Sanofi ...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...