Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
oj serio, ZEA nie są stworzone do fazowania. Miałam okazję zapalić tam od kolegi, który mieszka kilka lat w Dubaju - w sumie zrobiłam to dla samego faktu zapalenia w Dubaju, ale mieliśmy okazję pojechać za miasto (w miejsce, gdzie pewnie za rok będzie już 6 centrów handlowych, trzy hotele i skocznia narciarska), na pustynię. Mimo to, że tak powiem, srałam troszkę, bo kolega dopiero po fakcie powiedział mi o tym, że jak wykryją w moczu, to nie ważne, że palę teraz na pustyni xD W dodatku miałam Absynt z bezcłówki z Pragi i pani arabka na lotnisku trochę dziwnie patrzyła,a le poszło gładko.

Zapytać chciałam się natomiast o taką rzecz; czeka mnie kolejny lot na trasie PRAGA-DUBAJ-DALEJ (tym razem Malezja) i bardzo kusi mnie kupienie na bezcłówce w Pradze wódy z kanabisem. Czy ktoś coś wie, jak to jest postrzegane (bo w sumie oni tych flaszek z duty fee nie odpakowują nawet, nie oglądają co to) w krajach arabskich?
Zakładając nawet, że nie będę wysiadać i odprawiac się w tym srogim Dubaju... jak myślicie?
(w drodze powrotnej niestety nie można kupić )
  • 367 / 7 / 0
Tam chcieli skazać typa za jakieś resztki jarania na poszwie buta :d
w Malezji kupisz co trzeba na bank
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.