Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Heroine2 napisał
Heroine2 pisze:Dodam od siebie iż przy acylowaniu lodowatym kwasem octowym jako katalizatora równie dobrze można użyć także stężonego kwasu siarkowego.
Tak się to robi obecnie np. w Azji. Oprócz tego że pełni on funkcję katalizatora, to wiąże także niewielkie ilości wody powstającej w tej reakcji. A co do rozpuszczalnika to proponowałbym użyć toluenu.
No jeśli dodajemy do octowego H2SO4 to pobiera on z niego wodę, więc tworzy się bezwodnik octowy, ale na ile wydajna jest ta reakcja to ja nie wiem, w necie pewnie znajdziesz więcej na ten temat.
Złapał szuflę i dawaj mieszać różne leki i specyfiki'
A, pisałem jeszcze o tym Nitro jako rozpuszczalniku-nie nadaje się! Nie zachodzi w nim acytylacja, przynajmniej nie tak szybko jak w acetonie!
A wogole to pochodźcie po sklepach z odczynnikami chemicznymi... Ja dostałem to czego suzkałem bez większych problemów... Pan troche popierdolił, ja poudawałek greka i finalnie kupiłem na firme starszego 1l xD
O gasz, może moderator wyedytowac mojego pierwszego posta, bo mi wyszło że Oxan jest nadwornym chAmikiem zamiast chEmikiem
widział ktoś to a najlepiej czytał? bo ja nie znam na tyle języka żeby to zrozumieć dobrze
i pamiętaj że odpał z PST to już coś o wiele mocniejszego niż PST, i przy twojej tolerancji, gdy jeszcze kodeina robi, będzie prawdopodobnie, za mocno
Może ten POH polecany przez Ox'a też jest też dobry-nei wiem nei testowałem. Dorexa moge narazie polecić, przynajmniej puki nie porównam z acetonem bezwodnym ze skelpu z odczynnikami.
Info jest na 99% pewne, bo produkcje robiłem identycznie z teog samego maku i dwa razy na tym Dragonie i wyszło bardzeo keipsko :/ Tak się zaiwodłem żę aż przepłcuzkę musze wypić na wieczór :(
to tak dla tych co nie jak ja kupili niepewny aceton :)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.