Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1293 / 20 / 0
NotEvenTwice, czemu?
Heroine2 napisał
Heroine2 pisze:
Dodam od siebie iż przy acylowaniu lodowatym kwasem octowym jako katalizatora równie dobrze można użyć także stężonego kwasu siarkowego.
Tak się to robi obecnie np. w Azji. Oprócz tego że pełni on funkcję katalizatora, to wiąże także niewielkie ilości wody powstającej w tej reakcji. A co do rozpuszczalnika to proponowałbym użyć toluenu.
to można czy nie? gorsze/inne wychodzi?
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 1 / 0
Bo lodowatym octowym nie przeprowadzisz acetylacji (tzn. nie ogólnie, ale chodzi mi o morfinę do heroiny).
No jeśli dodajemy do octowego H2SO4 to pobiera on z niego wodę, więc tworzy się bezwodnik octowy, ale na ile wydajna jest ta reakcja to ja nie wiem, w necie pewnie znajdziesz więcej na ten temat.
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 231 / 2 / 0
Możesz tez go sobie przerobić tlenkiem fosforu (V) do bezwodnika octowego. Przepis jest chyba w kuźni - przynajmniej tam kiedyś wrzucałem.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2012 przez Squarepants, łącznie zmieniany 1 raz.
'Duch w nim zagrał odkrywczy a twórczy, wydał okrzyk radosny i dziki,
Złapał szuflę i dawaj mieszać różne leki i specyfiki'
  • 880 / 23 / 0
Z doświadczenia powiem zę cos daje ten kwas lodowy-towar nie jest tak mocny jak po bezecie ale nie ma chamskiego wjazdu jak bez dodania czegokolwiek i wydaje mi się że jazda było trochę inna...

A, pisałem jeszcze o tym Nitro jako rozpuszczalniku-nie nadaje się! Nie zachodzi w nim acytylacja, przynajmniej nie tak szybko jak w acetonie!

A wogole to pochodźcie po sklepach z odczynnikami chemicznymi... Ja dostałem to czego suzkałem bez większych problemów... Pan troche popierdolił, ja poudawałek greka i finalnie kupiłem na firme starszego 1l xD

O gasz, może moderator wyedytowac mojego pierwszego posta, bo mi wyszło że Oxan jest nadwornym chAmikiem zamiast chEmikiem %-D tak to jes jak ssie człek ujebie fest! :-D
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 37 / / 0
Przylaczenie grup acetylowych zachodzi przy użyciu kwasu octowego w obecnosci octanu sodu, skutecznie udalo mi sie tego dokonac wiele razy gy bylo trudno o bzt, moze by to zamiast octowym to propionowym potraktowac bezwodnikiem ? Propiomorfina chyba bedzie bardziej lipofilna co poskutkuje szybszym przenikaniem przez BBB. Próbowal ktoś?
  • 1293 / 20 / 0
http://www.bluelight.ru/vb/threads/5993 ... oppy-Seeds
widział ktoś to a najlepiej czytał? bo ja nie znam na tyle języka żeby to zrozumieć dobrze
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 336 / 1 / 0
jak masz problem z bezwodnikiem, a chcesz po prostu mocniejszą przepłuczkę i nie czuć smaku, to zrób do odparowania acetonu i wal per rectum

i pamiętaj że odpał z PST to już coś o wiele mocniejszego niż PST, i przy twojej tolerancji, gdy jeszcze kodeina robi, będzie prawdopodobnie, za mocno
I.D.G.A.F.O.S.
  • 880 / 23 / 0
Ćpuny moje kochane okazuje się że to co pisął Oxan apropo acetonu jest w 100% prawdą! Aceton firmy "Dragon" spowodował że produkt wyszedł zaledwie 30% mocy teog co robiłem wczesniej z Dorexem + bło mtrochę wejścia morfinowego(srducho klepało) więc dpomyslam się żę poprostu ma dużą zawartość wody i więksozśc bztu zamieniła się w kwas cotowy(mimo dużej bezetu ilości). Także jeśli macie dostęp to spróbujcie kupic aceton 100%(bezwodny), ja spróbujee jutro taki kupic i zdam relacje jak wyszło.

Może ten POH polecany przez Ox'a też jest też dobry-nei wiem nei testowałem. Dorexa moge narazie polecić, przynajmniej puki nie porównam z acetonem bezwodnym ze skelpu z odczynnikami.

Info jest na 99% pewne, bo produkcje robiłem identycznie z teog samego maku i dwa razy na tym Dragonie i wyszło bardzeo keipsko :/ Tak się zaiwodłem żę aż przepłcuzkę musze wypić na wieczór :(
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 1293 / 20 / 0
pamietam cos o czyszczeniu acetonu, dodajemy na 1l acetonu 10g wyprazonej soli gorzkiej(2h na tacce w piekarniku>24h) i na nastepny dzien mamy litr bezwodnego acetonu
to tak dla tych co nie jak ja kupili niepewny aceton :)
  • 120 / 1 / 0
Nie zwykłej soli, tylko bezwodnej higroskopijnej np. MgSO4
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.