Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 144 / 6 / 0
wiemy w jakiej temp. substancja sie waporyzuje (240C) a czy wiemy w jakiej ulega zniszczeniu? zbyt wysoka temp. nie koniecznie musi byc dobra...

pozatym nie jest konieczne przyjmowanie dużej ilości w jak najkrutszym czasie :P jesli tak by bylo to zucie liści nie dawałoby żadnych efektów? a daje podobno :) dłuższe, ale słabsze

nie wiem, ja paliłem narazie tylko tym sposobem, dym mnie nie zabił (był nawet przyjemny) a efekty całkiem ciekawe - wiec nie wiem czy jest sens stosowac jakies udziwnienia skoro blanta moge palić nawet na środku miasta i nikt sie nie przyczepi? [taki blant-skręcona bibułka z filtrem co wyglada jak zwykła fajka]

mam sporo materiału, wiec nie musze sie martwic o ilosci (przynajmniej narazie)
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
zielonypanowinietywbialyszal pisze:
wiec nie wiem czy jest sens stosowac jakies udziwnienia skoro blanta moge palić nawet na środku miasta i nikt sie nie przyczepi?
i co jeszcze wymyślisz?
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
blant, chodzilo mi o cos w stylu papierosa - bibuła+filtr (mozna takie cos kupic-wyglada jak zwykla fajka) kto ci sie do tego rpzyczepi?

wlasnie wypaliłem przed hipermarketem jednego (10-15 min. temu) ... ale nie bylo efektów, mialem tylko dziwne wrażenie dogłębnego zimna... może musze odczekać dłużej zanim znowu zapale?
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 313 / 5 / 0
Jak takimi idiotyzmami wspomożesz delegalizacje tego kwiatka to zajmiesz pierwsze miejsce na mojej liście ludzi do odstrzału :)
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
no coz... jesli ... a poki co daj mi zyc człowiek ...

jutro napisze jak sie to cos pali z wiadra :)
  • 139 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzek »
Chłopie, my tu takich ludzi nie lubimy.
Poczytaj trochę o szałwii...
'Palenie blantów z towarem pod hipermarketem...' :/
Uwaga! Użytkownik gonzek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
no cóz... z kad mialem wiedziec? pozatym nie musicie mnie lubic... nie bede po prostu o tym wiecej wspominał ... bo wątpie żebym przestał palić - nawet w miejscach publicznych, w końcu jest to legalne? i palone w taki sposób nie zwraca najmniejszej uwagi...
-nie jestem tu po to zebyscie mnie lubili?
"Poczytaj trochę o szałwii..."
czytam... i czytam... i ? powiedz czego mam sie doszukiwać w tekstach o szałwi bo nie wiem...

pewnie powiecie "jest legalne, ale jak długo?" tego nikt nie wie, i nikt nie wie czy moje palenie doprowadzi do delegalizacji - wiec poki co .... nie ma o czym mowic... sie nie chwale nikomu co pale, siedze na ławeczce i pale... źle? nie bede sie bunkrował z tym na chacie bo komus sie to nie podoba...
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 313 / 5 / 0
Aż się chce określić Cię kilkoma niemiłymi epitetami. SD pali się w zaciszu domowym, w spokoju i NIGDY w miejscach publicznych. Poczytaj trochę o właściwościach i działaniu(http://hyperreal.info/drugs/go.to/sec/29 - wszystko najlepiej i to ze 3 razy bo nie wygląda żebyś za pierwszył załapał) i nie pisz głupot bo jeszcze ktoś uwierzy, a to może mieć bardzo przykre w skutkach konsekwencje. Na ławeczce, co za typ.
N/C.
  • 144 / 6 / 0
widze ze sd nastraja cie bardzo pokojowo :D
-na ławeczce, a co? sporo ludzi lubi palić na oucie... w naturze ale nie tylko...

robisz burdel z tematu, chcesz pogadac to na maila albo gg :/

a chcialem napisac cos o sposobach palenia, wyszedł burdel... jutro napisze o paleniu tego z wiadra... jeśli szanowny pan norberto znowu mnie nie zgnoi :P

edit:\\

ilośc 0,9 g, butelka 2l, cybuch-folia aluminiowa, zapalniczka żarowa, wiadro, woda - wiadomo jak to leci...
cala ilość spaliła sie na 2 razy (tzn. 2 napełnienie butelki dymem)
-dym bardziej gryzący niż w przypadku blanta, ale to chyba nie dziwi, bo w blancie jest filtr i wiekszosc popiołów nie przechodzi, a tu nie ma nic... dym tu jest chłodniejszy jednak mimo ze nie rpzechodzi przez wode. pierwszy buch szybko "wyplułem" razem z płucami, smakuje jak siano :D później już sie przezwyczaiłem... ogólnie 3 wdechy zrobione (pierwsze ~2 l na 2 razy, kolejna butelka czyli niecale 2 l na raz)

efekty:pocenie, przyciąganie przez ściane :P, żadnych wizuali, efekty takie jak wcześniej-ale wole palic tego fajka-mniej gryzący dym ...

pod koniec butelka zaczeła sie minimalnie topic, i zrobił sie lekki syf w dymie... nie powiem zeby było to zbyt zdrowe ... goracy plastik lubi sie przyklejac do ryja :P jesli butelke napełnia sie kilka razy pod żąd.. hmm... to nie powiem zebym za 2,3,4,5 razem napełniania byl w stanie kontrolowac swoje ruchy-kontrolowac sie na tyle zeby uwazac czy butelka nie jest za goraca (pozatym gdy pale salvie mam problem z rozróznianiem temperatur!!!! dotknełem lekko ciepłego kaloryfera i odskoczyłem bo myslałem ze sie oparzyłem :P) to jest niebespieczne... i np.wtopić sobie butelke w ryj :D bo wcale nie czułem że jest ciepła... dobrze że przynajmniej blisko jest woda :P

-brak kontroli (odczucie ciepła/zimna+inne efekty sd) w 100%
-gorący plastik

ogólnie ok, jesli ktos lubi sie taplac w wodzie to napewno bedzie zadowolony
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Amsterdam »
zielonypanowinietywbialyszal pisze:
wlasnie wypaliłem przed hipermarketem jednego (10-15 min. temu) ... ale nie bylo efektów, mialem tylko dziwne wrażenie dogłębnego zimna... może musze odczekać dłużej zanim znowu zapale?
Nie zdziwiłbym się gdyby po takiej akcji Lady SD się na Ciebie obraziła i już nigdy nie pokazała Ci swojej prawdziwej Mocy... Trzeba z szacunkiem do tej rośliny, to nie jest zwykła ganja z tytoniem, że sobie możesz palić pod supermarketem czy na ławeczce z kumplami i to jeszcze z blanta, kiedy wszyscy doświadczeni userzy tłumaczą Ci, że tego tak się nie pali... Przeczytaj dokładnie FAQ i się do niego dostosuj, czy to jest takie trudne? Więc nie wymyślaj nowej teorii...
Uwaga! Użytkownik Amsterdam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.