Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1513 / 25 / 0
Coś jak metoda ciśnieniowa? Bardzo nieciekawe dla zatok (rurki z resztą zdają się być też dużo bardziej drażniące niż ręka/łyżeczka).
http://www.fajkowo.pl/pl/c/Akcesoria-tabaczane/508
Czasem można znaleźć całkiem sensowne małe łyżeczki do przypraw.
Tabakiera (fiolka) z łyżeczką była by fajna (coś jak pojemniczek na kał tylko estetyczniejsze - podłużne i mniejsze - może na łańcuszku).
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1245 / 314 / 12
Nie jestem pewny czy moja metoda będzie w tej sytuacji sprawna gdyż do kokainy jej jeszcze nie przetestowałem, ale do amfetaminy zazwyczaj używam zwykłej łyżeczki tzn takiej zwykłej od cukru do herbaty np kiedy wale bombki. Można nią też odmierzyć przy okazji Kratom ale raczej nie przyda się przy porcjowaniu ciekawszych związków.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3245 / 617 / 0
Nie pamiętam skąd to wiem, ale spotkałem się z długim paznokciem służącym do kokainy.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 555 / 2
03 listopada 2012M864 pisze:
Skąd można dostać taką małą łyżeczkę co można zawiesić na szyi i używa się czasem do wciągania kokainy? Na filmach czasem można takie zobaczyć.
Wytop sobie u złotnika.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1245 / 314 / 12
@Verbalhologram wspominał o tym London stronę wcześniej %-D
19 grudnia 2012london5 pisze:
Wyczytałem gdzieś , że niektórzy mają na dłoni jeden długi paznokieć do odmierzania i wciągania porcji.
Nie jestem do końca przekonany czy trafiłem w punkt ale jest nawet artykuł na polskiej Wikipedii opisujacy tabakierkę anatomiczną. Sam wiele razy tak zażywałem - w terenie zwykły klucz do mieszkania też sie nadaje.

I tak dla mnie zbędny bajer - na warunki polskie wręcz za bardzo przypałowe takie akcesoria, chociaż przyznaje - te które ktoś wcześniej zamieścił bardzo stylowe (aż dziwne, że link do fajkowa sprzed kilku lat nie wygasł).
  • 3245 / 617 / 0
Kiedyś byłem w niemieckim drug hiphop shopie, jak u nas jeszcze był zaścianek narkotykowy, i były tam np bonga w kształcie kutasa, a co też pamiętam można było kupić taki gadżet z pojemniczkiem i mechanizmem do odmierzania porcji i końcówką do włożenia do nosa na wszelakiej maści prochy, taki smart sztyft to kirania wielkości zapalniczki.

bulletsA-4.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1245 / 314 / 12
Spotkałem sie z czymś takim, niedrogie i niegłupie rozwiązanie ale ten kształt jakby to powiedzieć… wygląda do dupy %-D

Na podobnej zasadzie działał nasz prowizoryczny wynalazek z rozkręconego długopisu - nabijało sie go prochem z worka i zatykało od dołu palcem. Ciśnie robiło swoje - potężny niuch rozpędzał towar do prędkości bolidu wyścigowego, niejednego porzygło jak mu wpadło wprost do gardła :korposzczur:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.